Edita Aradinović jedna je od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima. Najpre se proslavila kroz ženski bend "Ministarke", a kasnije je uspešno nastavila solo karijeru. Godinama žari i pali kako glasom, tako i stasom, a trudila se da svoju karijeru ne gradi na skandalima, već isključivo dobrim pesmama.

Međutim, nekako su se najčešće provlačile priče upravo o navodno lošim odnosima sa sestrom, koja je takođe pevačica, a Edita je sada za "Blic" otkrila sve o detaljima odnosa, ali i o budućim planovima i svom partneru kog vešto krije od očiju javnosti.

Na pitanja o sestri, Edita je odgovorila:

- Nas dve smo u dobrim, normalnim odnosima. Primeri su razni, što se tiče odnosa između braće i sestara. Imam drugaricu koja je mnogo vezana za svoju sestru i čudim se čudima kako je moguće da ne može nijedan dan bez nje. Sa druge strane, imam prijatelje koji su u svasvim normalnim odnosima, ne patološkim, sa svojom braćom i sestrama.

edita aradinovic
Instagram 

Takmičili ste se u "Zvezdama Granda", ali niste uspeli da budete u finalu, kakav je vaš odnos bio sa Sašom Popovićem?

- "Grand" je moja druga kuća. Volim da kažem da sam počela karijeru kod mog dragog Saše Popovića. On je uvek verovao u mene. U "Zvezdama Granda" sam se takmičila sa samo 17 godina i kada sam ispala on mi rekao da se prijavim sledeće godine. Međutim, tada sam već snimila pesmu “Overila” i onda sam počela da radim po klubovima, pa mi se spontano desila saradnja sa "Ministarkama".

Da li ste pratili "Evroviziju", kako su vam se dopale devojke iz grupe "Hurricane"?

- Pratila sam "Evroviziju". "Hurricane" su stvarno bile spektakularne u svakom smislu te reči. Smatram isto da je moglo da bude više scenskih efekata kada je njihov nastup u pitanju, jer one to zaslužuju, jer su se potrudile i stvarno izgledaju bogovski i fenomenalno pevaju. Ja sam zaista ponosna na naše predstavnice.

hurricane na evroviziji
Rolf Klatt / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Da li sebe vidite na "Evroviziji"?

- Volela bih da se ja tu nađem, ali to samo da se tako desi. Ja znam kako je to trnovit put, kroz svašta sam i ja prolazila i znam koja je to vrsta stresa. "Hurricane" su bile sve vreme nasmejane i sve je bila kao "šala, zabava", ali da se ne lažemo to je ozbiljan posao i ozbiljan stres.

Kako se desio odmor u Dubaiju sa Tamarom Milutinović?

- Bilo nam je super. Jedan kraćni odmor. Ja sam bila odlučna da negde otputujem i uzela sam kartu i rekla: "Ja idem i ne mogu nikoga da čekam", jer stvarno nije bila ni situacija za ljude, nisu bili u prilici. Doduše ja sam dole imala i prijatelje, pa mi je dosta toga bilo olakšano i onda sam pitala nju da li bi išla. Tamara se prvo nećkla, ali je na kraju krenula. Ja volim more.

edita aradinovic
Instagram 

Od kako su popustile mere, da li ste zakazali nastupe?

- Nisam još. Neću da jurim za tim. Nismo radili godinu dana, pričekala bih još mesec dana da vidim kakava će biti situacija. Nedostaje mi interakcija sa ljudima. Spremam se za nastupe, imam probe sa bendom. Oni su i moji prijatelji privatno, pa se mi družimo, viđamo i sviramo da osvežimo malo i grlo i njihove instrumente. Tako da zagrejani smo, a kada će da počnu nastupi, videćemo.

Kako ste izdržali ovih godinu dana, bez posla?

- Tešim se time da nisam jedina. Svi smo nekako bili zajedno u tome. Ako me pitaš šta me je vodilo napred, zaista ne znam. Muka. Šalim se naravno. Rad u studiju je moja ljubav. Evo sinoć sam ostala do 5 ujutru, ne vidim na oči. Radim non-stop u studiju i to je nešto što mi niko ne plaća.

Vi i pišete pesme za druge izvođače, te i tako zarađujete?

- Dobro da, ja to stvarno radim iz ljubavi. Ne radim to samo sebi.

Kako je došlo do saradnje sa Eminom Jahović?

- Ona je napravila svoj neki projekat i pozvala me. Eminu jako poštujem. Ona je kantautor i žena koja je toliko godina zvezda i mnogo sam bila ponosna i čast mi je da sam sarađivala sa njom. Emina je sjajna, profesionalna. Ima dušu, ima tu neku dubinu. Ona je sasvim neposredna i prirodna.

Priča se da imate dečka, da li je to tačno?

- Da. Srećna sam u ljubavi. Ne znam da li je on pravi, ali sam zaljubljena i lepo mi je.

Prethodna pesma je bila balada, kakva će biti naredna?

- Biće brža. Ja sam je napisala. Inače, imam 100 pesama svojih i ova mi je sad ostala nekako najupečatljivija i nju ću uskoro snimiti. Pesmu možete da očekujete u ovog meseca.