Kako stvari stoje, izgleda da je princ Vilijam u prošlosti imao isti "ukus" kada su devojke u pitanju kao njegov otac Čarls.

Naime, poslednjih dana, sve više detalja iz njegove mladosti procurilo je u javnost, a sada su se pojavili navodi da je u mlađim danima posebno bio zaokupljen jednom drugom devojkom, za koju se tvrdi da mu je bila prva ljubav, što ne bi bilo ništa čudno da ona nije rođaka njegove sadašnje maćehe Kamile Parker Bouls.

Pre nego što je na studijama upoznao svoju sadašnju suprugu i majku svoje dece Kejt Midlton, Vilijam je "pikirao" Emu Parker Bouls. Prema pisanju biografa princeze Dajane, sedamnaestogodišnji Vilijam je bio preko ušiju zaljubljen u Emu.

Zanimljivo je da je Vilijam svoju tinejdžersku pažnju usmerio baš prema ovoj dami za koju se navodi da dosta liči na svoju tetku.

Pre Dajane, Čarls je bio veoma zaljubljen i u Amandu Knečbul, koja mu je čak bila i dlaja rođaka, ali je njegovu ponudu za brak odbila. Nakon toga, usledilo je zabavljanje i brak sa Ledi Dajanom, a onda i Kamila Parker.

Naime, njegov otac princ Čarls godinama je varao princezu Dajanu baš s Kamilom, a poznato je i kako je samo nju volio celog svog života. Uspeo je da se oženi njome tek kada je prošlo više od 8 godina od Dajanine nesrećne smrti, tj. 2005.

Navodno je Vilijam bio u vezi s Emom u trenutku kada je on imao tek 17, a ona već 25 godina, tj. 1999. Ema je do danas ostala bliski član kraljevske porodice, te se često nalazi zajedno s Vilijamom i Kejt na raznim svečanostima.

Vilijam je, prema rečima svedoka, često znao zaljubljeno gledati u Emu, a ona bi pažljivo slušala svaku reč koju bi joj mladi princ uputio.

- Ponekad bi se tako zagledao u nju da bi svima prisutnima bilo neugodno - rekao je jedan od svedoka ljubavne situacije princa Vilijama iz 1999.