Nominovana za Oskara, Andra Dej, odnedavno nam je na meti stranih medija zahvaljujući svojim neverovatnim glumačkim sposobnostima, ali najviše zbog navodne romanse sa Bredom Pitom.

Pevačica je za prestižnu nagradu nominovana nakon što je odigrala ulogu čuvene pevačice Bili Holidej u biografskom filmu "The United States vs. Billie Holi - day". 

Andra Dej je američka pevačica, tekstopisac i glumica, a na filmu je prvi put debitovala 2015. godine.

Malo je poznata činjenica da joj je Andre Dej zapravo umetničko ime. Pevačica je u stvari rođena kao Kasandra Monik Bati, ali je kasnije promenila ime u Andre Dej po uzoru na Bili Holidej - čiji je najpoznatiji nadimak bio „Ledi Dej“.

andra dej
The Grosby Group / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Dej je rođena u decembru 1984. godine i u Edmondsu u američkoj saveznoj državi Vašington.

Neverovatni glas koji pevačica poseduje može se pripisati njenim mlađim danima koje je provela u crkvi, pevajući u horu jevanđelske pesme u Prvoj ujedinjenoj metodističkoj crkvi u Čula Visti.

Andrin talenat zapao je za oko legendarnom Stiviju Vonderu. U razgovoru sa Live Nation, Dej je prokomentarisala:

Pozvao me je jedan i jedini Stivi Vonder - ostala sam u šoku, nisam mogla da verujem šta se događa", rekla je tada pevačica.

U skorije vreme, Andre Dej privlači veliku pažnju medija zbog navodne veze sa holivudskom zvezdom Bredom Pitom.

andre dej
Shutterstock 

Kako izvori bliski Bredu kažu, glumac već neko vreme pokušava da se približi Andri, a iskrice su se pojavile još na dodeli Oskara kada ga je pomno pratila pogledom, nakon čega su flertovali iza kulisa.

Navodno su njih dvoje razmenili telefonske brojeve u bekstejdžu dodele Oskara, a izvor za The Daili Mail navodno je prokomentarisao:

Koketirali su u bekstejdžu i veruje se da su zamenili brojeve telefona. To bi moglo biti samo iz profesionalnih razloga, ali neki od Bredovih prijatelja komentarišu o tome kakav bi sjajan par bili".

bred pit i andre dej
Shutterstock 

Ni Andra Dej ni Bred nisu još uvek potvrdili, ali nisu ni negirali ove glasine. Kada je Andra (36) u pitanju, zanimljivo je da je prvi put došla u žižu javnosti još 2015. godine kada je izdala svoj prvenac "Cheers to Fall".

Verovatno njena najzapaženija pesma, je „Rise Up“, što joj je donelo nominaciju za muzičku nagradu Gremi.

 Zahvaljujući ulozi "Bili Holidej" osvojila je i Zlatni globus za najbolju glumicu u filmskoj drami.