Ukoliko iz naslova ne znate o kome je reč, dovoljno je da kažemo da je ona bila i ostala jedna od najlepših manekenki svih vremena.

U pitanju je El Makferson, žena izvanredne lepote, koja je pomerila granice modne industrije. Za njom su muškarci gubili glavu, a žene želele da izgledaju poput nje.

Proglašena je svojevremeno manekenkom sa savršenim proporcijama, a baš iz tog razloga, dobila je nadimak "telo". Svi su je želeli u modnim kapmanjama, bila je muza mnogim kreatorima, a oprobala se čak i na filmu.

Njena karijera je počela slučajno, nakon što su je modni skauti zapazili sa 17 godina. Postala je član jedne australijske modne agencije i odatle je sve krenulo.

Zapravo nekadašnja manekenka i danas sa 57 godina izgleda neverovatno, a aktivno se bavi sportom i vodi računa šta jede. Međutim, nakon toliko godina otkrila je šta sve morala da radi da bi zadržala takav izgled.

"Isprobavala sam razne dijete i treninge, ali ono što mi je nekad odgovaralo danas mi ne prija. Mislila sam da sam jako zdrava jer sam mogla dan preživeti samo na jednoj šoljici kafe i tri sata sna. Danas shvatam koliko je to pogrešno", objasnila je slavna manekenka.

"U očima drugih izgledala sam prilvačno i atraktivno, ali duboko u sebi sam se osećala jako loše", priznala je El i otkrila da se godinama borila sa poremećajima u ishrani, a priznala je i da je patila od bulimije.

Međutim, danas uživa u starenju i nije opterećena izgledom kao nekad. Ima dva odrasla sina i smatra da je jako bitno biti srećan u svojoj koži jer je lepota prolazna.

Ipak, istakla je da to ne znači da bi trebalo da zapustimo sebe.

Kako kaže, ima naviku da ustaje veoma rano, a potom praktikuje meditaciju. Nakon jutarnjeg rituala popije šolju tople vode sa limunovim sokom, i tek tada uzima telefon.

El kaže da danas konzumira mnogo povrća i da koristi dodatke vitamina i minerala koji joj pojačavaju sjaj kože i kose. Kad god može, vežba na otvorenom, a redovno praktikuje i suvo četkanje tela.

Napolje ne izlazi bez kreme sa zaštitnim faktorom i to je navika koju ima od rane mladosti. Takođe, ističe da voli prirodniji izgled, te da bira lagane kremaste proizvode koji joj neće zapušiti pore.

Danas koristi svoj uticaj kako bi druge devojke upozorila na opasnosti modne industrije. "Neke su gutale vatu i radile druge užasne stvari sebi, ne želim to ni jednoj devojci", rekla je nekadašnji supermodel i time zaokružila priču o tome šta su sve manekenke radile samo da bi ostale mršave.