Kada neko započne svoju priču sa: "Želim da živim, a ne samo da preživljavam", jasno vam je u kakvom se stanju nalazi osoba. Verovali ili ne, iza ovih reči stoji jedna od nekada najplaćenijih i najtraženijih manekenki, Nastasija Urbano.
Nekada rasna lepotica, danas je beskućnica, a od starog sjaja gotovo da nije ostalo ništa. A sve iz razloga što je verovala u ljubav.

Umorna od preživljavanja i traženja novca, nekadašnji model se obratila javnosti za pomoć i podelila svoju priču na brojnim portalima. 
Njena slava je započela nakon što je snimila naslovnicu za "Vogue", osamdesetih godina, što joj je omogućilo da putuje po svetu i zarađuje ogroman novac. Bila je to zlatna era supermodela, kada je vladala pistama zajedno sa Lindom Evanđelistom, El Makferson i drugim poznatim modelima. 

Tada se družila sa "krem de la kremom" svetskog džet seta, kao što su Džek Niklson, Endi Vorhol, Roman Polanski, kao i Melani Grifit, ali i različiti muzičari poput benda "Simon and Garfunkel", jednim od najpopularnijih tog vremena.
Ipak, da sve što je lepo ima kraj osetila je na svojoj koži kada je upoznala muškarca koji joj je kasnije postao suprug, i sa kojim je dobila dvoje dece - ćerku najpre, pa onda i sina. Ćerka danas ima 27 godina, a sin 18.
"Finansirala sam naš životni stil, a on me je ostavio samo sa odećom na sebi", ispričala je Urbano.

Dodala je kako su jedina dobra stvar iz odnosa sa mužem njena deca, dok je sve ostalo bilo užasno.
"Sve je plaćao mojim novcem. Samo dva dana nakon što sam ga upoznala, hteo je da mu kupim BMW, a ja sam mu, glupača, potpisala ček. Bila sam zaljubljena", priseća se Nastasja svoje lakovernosti.

Nastasija je plaćala sve njegove propale projekte i poslove, a nakon velikog razočarenja, pala je u tešku depresiju.
Stanodavac ju je izbacio iz stana jer više nije mogla da plaća stanarinu.

Ponekad je spavala na sofama prijatelja, a kako nije želela da im bude na teretu, češće je odlazila u predvorja banaka u kojim automatizovana vrata korisnicima omogućavaju pristup bankomatima.
"Želim da me deca vide u drugačijem svetlu. Želim da se oporavim kao osoba, kako bi bili ponosni na mene", istakla je Urbano.
Iako su je mnogi pitali zašto im se ne obrati za pomoć, s obzirom da su već veliki, bivša manekenka je tada istakla da oni imaju dovoljno svojih problema, i da ne želi da im se meša u život. 

Nastasija je svoju modnu karijeru započela u Barseloni, da bi kasnije, kao model za vrhunske brendove, radila za "Revlon", "Yves Saint Laurent" i mnoge druge.
Mnoge kolege ostale su šokirane kad su čuli za njenu trenutnu situaciju. "Niko to nije očekivao. Nas su tretirali kao princeze, ali nju kao boginju. Nije ovo zaslužila" rekla je jednom prilikom Rut Šuler, takođe nekadašnje veliko ime u svetu modelinga, koja se Nastasije seća kao introvertne, veoma lepe i velikodušne osobe. 
Mnogi su ubeđeni da Urbano još uvek ima šta da ponudi svetu mode. Pogotovo u današnje vreme. Njeni prijatelji su za nju otvorili "Go fund me" fond, kako bi se skupio određeni novac koji bi joj olakšao život. Sakupljeno je bilo nešto više od 6000 evra, što nije bilo dovoljno da se podmire svi njeni dugovi, ali jeste da barem može sebi da priušti osnovno. 

Prošle godine, Urbano se ponovo našla pred kamerama i pokazala zašto je bila jedna od najboljih i najplaćenijih top modela svog vremena. Istina je da je svojevremeno, samo za godinu dana uspevala da zaradi milion dolara i to samo za ukupno dvadeset dana, što su zapravo bila tri i li četiri snimanja.

Sa 57 je završila na ulici, ali se, sudeći po njenom Instagramu stvari odvijaju u povoljnijem smeru. Nastasija je u međuvremenu radila nekoliko snimanja, a nakon što su svetski mediji bili preplavljeni njenom tužnom pričom, ćerka joj je umnogome pomogla da stane na svoje noge.