Ponekad koliko god da se trudite da sačuvate svoju vezu prosto sve govori da bi trebalo da prekinete svoj ljubavni odnos. Na ovih osam stvari posebno obratite pažnju ako se pojave u odnosu sa partnerom, a nemaju nikakve veze sa prevarom.

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera

Čak i ako izbegavate istinu kako ne biste povredili ili razočarali partnera, laganje i skrivanje vremenom postaje veliki problem koji dovodi do narušavanja poverenja i dovodi vezu na klimave noge.

Laganje i skrivanje šteti vezi.
Shutterstock 

2. Izbegavanje intimnosti

I ne mislimo samo na fizičku intimnost, već i na razgovore o osetljivim temama, računanje jedni na druge u teškim situacijama, ali i izbegavanje ispoljavanja osećanja kako na svom, tako i na javnom mestu. Sve ovo će naštetiti vašoj vezi i poljuljati veru u ozbiljnost same veze i osećanja vašeg partnera.

3. Izbegavate razgovore o problemima

Ako postoji problem u vezi, ma koliko vam bio težak, o njemu treba razgovarati pre nego što on postane ogromna akumulacija ispod tepiha na koju ćete se stalno spoticati. Koliko god se problem činio beznačajnim, nevažnim ili možda neprijatnim za razgovor, pričajte o njemu.

Ne izbegvajte razgovor o problemima.
Shutterstock 

4. Tvrdoglavost

Kada neko redovno insistira na svojim stavovima i odlukama, partneru poručuje da nije spreman na kompromis. A u vezi uvek treba da budete spremni na kompromis. Ljudi koji mogu da funkcionišu samo postoji razmevanje i ako razgovaraju o stvarima koje ih muče. Osobe koje nameću svoje mišljenje i koje stalno insistiraju da uvek bude sve po njihovom nikada nemaju uspešne i kvalitetne odnose sa drugim ljudima.

5. Ostajete u vezi iz pogrešnih razloga

Bez obzira da li ne želite da razočarate svoju porodicu, otkažete putovanje koje ste planirali za 3 meseca ili bilo koji drugi razlog, to je pogrešan razlog da ostanete u vezi.

Ostaje u vezi zbog ljubavi, a ne zbog navike ili teškoća da se nosi sa novom situacijom.

Ne ostajte u vezi iz pogrešnih razloga
Freepik/ DCStudio 

6. Manipulacija

Ovo je veoma osetljiva oblast jer neko može suptilno manipulisati partnerom godinama, a da partner to uopšte ne shvata. Ako osećate da gubite samopouzdanje i postajete duboko nesrećni zbog svog partnera, zapitajte se šta vas uopšte povezuje i zašto ste u vezi.

7. Ljubomora

Vaš partner vas možda ne vara, ali redovni osećaj sumnje može biti mnogo gori od varanja. U vezi treba da se osećate voljeno, poželjno, sigurno i samopouzdano.

8. Izdizanje sebe iznad partnera

Obraćanje partneru sa visine pokazuje nepoštovanje dok šaljete poruku da mislite da je vaše mišljenje važnije, da ste pametniji, sposobniji ili vredniji. Ravnopravnost partnera je od najveće važnosti u svakoj ozbiljnoj vezi.

Ljubomora može negativno uticati na vezu
Shutterstock