Grickanje bez griže savesti? Moguće je, naravno! Naime, postoji mnoštvo primamljih recepata koji su sasvim ukusni i bez šećera, zaslađivača i osećaja krivice. Bez obzira da li živite potpuno bez šećera ili želite da smanjite potrošnju šećera - s ovim ukusnim receptima to nije teško.
Donosimo vam recept bez šecera za mafine s malinama, koji su toliko ukusni da nećete ni primetiti da nisu zaslađeni. Priprema je brza i jednostvan, i sigurno čete uživati u svakom zalogaju.
Muffini od čokolade i malina
Sastojci
• 150 g integralnog brašna
• 1 kašičica praška za pecivo
• prstohvat soli
• 4 kašike nezaslađenog kakao praha
• 180 ml bademovog mleka
• 1 kašika ekstrakta vanile
• 100 g rastopljenog maslaca ili kokosove masti
• 100 g zamrznutih malina
Priprema
Stavite u posudu brašno, prašak za pecivo, so i kakao u prahu pa promešajte. Zatim dodajte bademovo mleko, otopljeni maslac (rastopljeno kokosovo ulje takođe je prikladno kao alternativa maslacu) i kašičicu ekstrakta vanile. Ako je testo prečvrsto, razredite ga s još malo bademovog mleka.
Kada testo ima konzistenciju, možete ga staviti u kalup za mufine ili krofne i na to stavite zamrznute maline. Zatim ubacite u rernu da se peku 15 do 20 minuta na 200 stepeni.