MAFINI BEZ ŠEĆERA I ZASLAĐIVAČA: Recept za desert u kom ćete uzivati bez griže savesti, a ukus je sjajan

Poslastica za sve one koji ne žele da unose previše šećera u svoj organizam

Shutterstock

Grickanje bez griže savesti? Moguće je, naravno! Naime, postoji mnoštvo primamljih recepata koji su sasvim ukusni i bez šećera, zaslađivača i osećaja krivice. Bez obzira da li živite potpuno bez šećera ili želite da smanjite potrošnju šećera - s ovim ukusnim receptima to nije teško.

Donosimo vam recept bez šecera za mafine s malinama, koji su toliko ukusni da nećete ni primetiti da nisu zaslađeni. Priprema je brza i jednostvan, i sigurno čete uživati u svakom zalogaju.

Muffini od čokolade i malina

Sastojci

150 g integralnog brašna

• 1 kašičica praška za pecivo

• prstohvat soli

• 4 kašike nezaslađenog kakao praha

• 180 ml bademovog mleka

• 1 kašika ekstrakta vanile

• 100 g rastopljenog maslaca ili kokosove masti

• 100 g zamrznutih malina

Priprema

Stavite u posudu brašno, prašak za pecivo, so i kakao u prahu pa promešajte. Zatim dodajte bademovo mleko, otopljeni maslac (rastopljeno kokosovo ulje takođe je prikladno kao alternativa maslacu) i kašičicu ekstrakta vanile. Ako je testo prečvrsto, razredite ga s još malo bademovog mleka.

Kada testo ima konzistenciju, možete ga staviti u kalup za mufine ili krofne i na to stavite zamrznute maline. Zatim ubacite u rernu da se peku 15 do 20 minuta na 200 stepeni.