Čuvenu tortu od beze kora, šlaga i voća, obožavaju mnogi, a nastala je u čast balerine Ane Pavlove. Poznata domaća influenserka Anastasija Đurić ne krije da obožava ovu poslasticu, a svoj omiljeni recept je rešila da podeli i sa pratiocima.
Ona je na Instagramu i svom Youtube kanalu objavila originalni recept koji je dopunila tajnim sastojkom, jer je, kako kaže, tako je ukus bolji, a ujedno nije želela da baca žumanca.
Pogledajte recept u nastavku...
Za kore:
- 8 belanaca
- 500 grama šećera u prahu
- 2 supene kašike alkoholnog sirća
Za fil:
- 600 ml pavlake za šlag
- 2 supene kašike šećera u prahu
- 1 supena kašika arome vanile (ili par kesica vanilinog šećera)
- 8 žumanaca - tajni sastojak. Kuvaju se na na pari.
Od voća:
- 1 banana
- 300 grama jagoda
- 150 grama borovnica
- 150 grama kivija ili malina
- 1 limun (Možete staviti i neko druge voće po vašem izboru). Ceo postupak možete pogledati u video u nastavku: