Kako vam zvuči tortilja s puno sira, povrćem i piletinom? Nama kao prava meksička kesadilja koju bismo mogli jesti i za ručak, i za večeru, a mogli bismo je poneti i na posao. Obožavamo tortilje na sve načine, ali ove punjene sirom su nam najdraže.

Tortilja je jedan od onih šarenih zalogaja u koje što god stavimo, stavimo dosta. Najčešće se tu nađe i svžih paprika, krastavaca, luka, graška, kukuruza, ponekad i avokada, piletine, raznih preliva, ali i sira.

Tortilja punjena sirom, onim finim, rastezljivim, topljenim sirom zove se kesadilja, a kako je možete napraviti kod kuće? Lako, pogledajte u nastavku recept!

Sastojci:

6 tortilja (kupovnih)
300 g sira (gauda ili edamer)
1 komad pilećih prsa
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 luk
340 g konzervisanogslatkog kukuruza
1 kašičica sušene majčine dušice
so, papar
maslinovo ulje

Priprema:

1. Pileća prsa isecite na tanke listove prelijte ih s nekoliko kašičica maslinovog uja, dodajte majčinu dušicu i dobro izmešajte. Neka meso odstoji dok pripremite ostale sastojke.

2. Očistite luk pa ga naseckajte na listiće. Očistite paprike pa i njih iseckajte na tanke trakice.

3. Sir izrendajte na krupniji deo randalice, a kukuruz iscedite.

4. Ugrejte ploču pa na njoj kratko ispržite piletinu (trebaće vam oko 5 minuta ako meso isečete tanko). Izvadite meso van pa na istoj ploči oko 7-8 minuta ispržite luk i papriku, i sve malo posolite. Po potrebi dodajte malo maslinovog ulja. Potom vratite piletinu, dodajte kukuruz, sve dobro promešajte i nakon minuta ugasite vatru. Poklopite da se fil ne hladi.

5. Zagrejte drugu širu ploču, malo je premažite maslinovim uljem pa stavite tortilju da se peče. Čim se tortilja zagreje po njoj rasporedite izrendani sir, a po siru rasporedite par kašika fila od piletine i povrća pa špatulom preklopite jedan deo tortilje preko drugog (u oblik polumeseca).

6. Dobro zapecite s obe strane, isecite i poslužite uz umak od jogurta ili avokada.