Ustajanje iz kreveta u ranim jutarnjim satima, teško pada većini ljudi.

Ako tome dodate činjenicu da su dani sve kraći, bez preko potrebnih sunčanih perioda i da se temperature približavaju nuli sa svakim novim jutrom, ovu aktivnost sve mrzovljnije sprovodimo u delo. Ne pomaže svakako ni saznanje da nakon ustajanja iz kreveta, treba da osmislite i pripremite doručak koji će vas ispuniti energijom. Kako ne biste poklekli pod izazovom da navučete jorgan preko glave i nastavite dremku, donosimo vam danas fantastičan predlog za izvrsno jutro – chia puding od tri sastojka.

a sve bude još privlačnije ovaj ukusni obrok treba da pripremite prethodnu noć, kako bi bio spreman za vas ujutro kada se probudite. Jedna šolja ovog pudinga sadrži 7 grama vlakana, što će vam omogućiti da se osećate sitima sve do ručka.

SASTOJCI:

2 šolje kokosovog mleka

1/2 šolja chia semenki

1 kašika javorovog sirupa

PRIPREMA:

U posudu stavite chia semenke, mleko i javorov sirup. Ručnom mešalicom ili mikserom mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 4h kako bi chia semenke popile mleko. Potom smesu prespite u posudu koju je moguće hermetički zatvoriti i odložite u frižider. Ujutro možete da je prelijete voćem po izboru (maline, kupine, borovnice) ili orasima.