5 KOKTELA PO IZBORU W! REDAKCIJE: Možete ih napraviti sami i rashladiti se u sekundi 

Izabrali smo pet letnjih koktela koje možete napraviti sami u kućnoj varujanti.

Unsplash

Ako ste mislili da ste iskusili ovogodišnje vrućine, varate se. Topli letnji dani nam tek dolaze. Za sve one koji vole da uživaju na suncu, ali moraju i da se rashlade, kokteli su idealno rešenje. Evo naših predloga...

Mohito

Jedinstvena aroma mohita nastaje mešanjem belog ruma, sode, limete, žutog šećera i listova nane. Ukoliko niste ljubitelj mente, možete napraviti Rum Kolins, odnosno mohito u kojem nema ovog sastojka.

Unsplash 

Dirty lemonade

Limunada je svakako jedno od najboljih pića za rashlađivanje tokom sunčanih letnjih dana. „Bezobrazna” verzija ovog pića razlikuje se po tome što se u nju osim limuna i vode, dodaju sprajt i vodka.

Cosmopoliten

Ovo piće proslavila je Keri Bredšo, junakinja serije „Seks i grad”. Tokom vremena recepti za pripremu koktela su se menjali, ali i dalje je najpopularniji onaj u kojem su osnovni sastojci vodka, liker, sok od limete i sok od brusnice.

Martini

Servira se u ohlađenim čašama za koktele, odnosno martini čašama jer su za ovaj koktel i dizajnirane. Klasični ili originalni martini sadrži 75ml džina, 15ml suvog vermuta, jednu maslinu. Sastojke sipajte u posedu u kojoj ćete mešati zajedno sa kockama leda, mešajte oko 30 sekundi, sipajte i ukrasite maslinom.

Unsplash 

Cuba Libre

Veoma prosto, a ukusno i jako. Svakodnevno skoro svi piju virgin verziju. Iscedite pola limete, 60ml svetlog ruma (Bacardi) i 120ml Coca Cole. Ubacite led u čašu, nalijte rum, a zatim dodajte isceđenu limetu, na kraju dopunite kolom.