Kompanija Telekom Srbija pokreće peti ciklus projekta „Stvaramo znanje“ u okviru kojeg, online glasanjem, građani odlučuju o tome koje osnovne škole u Srbiji će dobiti nove informatičke kabinete. Kroz ovu, već tradicionalnu akciju, Telekom Srbija svake godine u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja oprema po 20 osnovnih škola širom naše zemlje, a na kraju novog ciklusa broj škola koje su dobile kompjutersku opremu i savremene kabinete za informatiku će porasti na 100.

Glasanje se sprovodi na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet, na sledećem linku, gde građani od 17. do 26. maja u 12h mogu da glasaju za škole i pomognu izboru 20, od 40 škola koliko ih je i ove godine predložilo Ministarstvo. Škole su podeljene u četiri geografske oblasti, pa će po pet škola iz svake oblasti sa najvećim brojem glasova dobiti vrednu donaciju Telekoma Srbija, kako bi osnovci u svim krajevima Srbije podjednako imali pristup novoj računarskoj opremi i savremenom načinu izvođenja nastave.

telekom
Promo 

Mogućnost da učestvuju u glasanju imaju svi korisnici društvene mreže Facebook, sa boravištem u Republici Srbiji, koji su lajkovali Facebook stranicu mts-a. Svaki korisnik dnevno može da glasa za po jednu školu iz svake geografske oblasti, odnosno da dodeli ukupno četiri svoja glasa. Nakon isteka perioda od 24 sata, korisnik ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa.

Kako bi se đacima širom Srbije obezbedili savremeni uslovi za rad i digitalna pismenost podigla na još viši nivo, Telekom Srbija strateški ulaže značajna sredstva i radi na poboljšanju okruženja u kojem uče i stasavaju mladi, istovremeno nastojeći da motiviše građane da se aktivno uključe i sami budu pokretači pozitivnih promena u svom okruženju.

Upravo je to smisao krovnog projekta „Pokrećemo pokretače“, u okviru kog se realizuje i projekat „Stvaramo znanje“ kojim kompanija radi na osnaživanju institucija i pojedinaca sa ciljem stvaranja boljeg društva za sve njegove članove.