Još tokom trudnoće, Adrijana Lima je govorila da nakon porođaja neće biti na dijetama i da ne želi da šteti svom zdravlju. Ipak, nije moglo da prođe bez znoja, suza i zelenih smutija.

I zvanično se završila Nedelja mode u Parizu, koja je ove godine privukla posebnu pažnju. Alehandro Mikele je debitovao kao novi kreativni direktor Valentino, a Bela Hadid je prvi put za dve godine izašla na pistu i očarala svojom prepoznatljivom hodom na reviji Saint Laurent. Ipak, uspeh Bele brzo je zaboravljen: svu pažnju ukrala je Adrijana Lima. Pored toga što je povodom revije Schiaparelli prekinula šestogodišnju pauzu u karijeri, sve je oduševila svojom neverovatnom figurom.

U avgustu 2022. Adrijana je rodila treće dete — a narednih godinu i po dana nisu bili najlakši za zvezdu. Još tokom trudnoće, Lima je izjavila da ne planira da se brzo vraća u formu, jer ne želi da muči svoje telo. Ipak, nije se povukla iz svetovnog života: nastavila je da blista na crvenim tepisima, a svako njeno pojavljivanje u javnosti završavalo je sličnim komentarima. U komentarima ispod fotografija mnogi su se ironično izražavali o njenoj težini, dok su manje taktični pojedinci otvoreno nazivali Adrijanu "debelom" i savetovali joj da ostane kod kuće dok se ne reši viška kilograma.

Adrijana Lima
Christophe Aubert via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Na sve hejterske komentare, Adrijana Lima je odgovarala oštro: njen izgled je isključivo njena stvar. Manekenka je priznala da će se posvetiti sebi čim dobije dozvolu od lekara, i zaista je to i učinila. Na Nedelju mode u Parizu došla je gotovo u najboljoj formi, ali da bi sve oduševila svojom uskim strukom, morala je ozbiljno da se potrudi.

profimedia-0802366264.jpg
GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia 

Njena glavna svrha je dobro zdravlje, a najkraći put do dugovečnosti vodi kroz pravilnu ishranu i sport. Uostalom, za razliku od mnogih zvezda koje praktikuju biohakovanje, Lima se protivi upotrebi suplemenata. Neke vitamine uzima po preporuci lekara, dok sve potrebne mikroelemente nastoji da dobije iz hrane.

Pravilna ishrana

Za Adrijanin režim ishrane brine nekoliko stručnjaka: dijetolog i stručnjak za kinesku medicinu. Oni svake nedelje sastavljaju poseban meni za Adrijanu, kojeg se trudi da se pridržava. Na snimanjima nosi sa sobom termos torbu punu pripremljene hrane. U njima se najčešće nalaze salate, nemasno meso, riba, voće i zeleni smutiji za užinu, dok kao priloge preferira leblebije, smeđi pirinač i edamame pasulj.

profimedia-0798846970.jpg
Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Takođe, Victoria's Secret anđeo nastoji da pije mnogo vode i biljnog čaja. Poslednji, prema rečima Lime, pomaže u pročišćavanju organizma. Ipak, dijete sa ozbiljnim deficitom kalorija model ne odobrava. Kaže da joj je potrebna energija ne samo za hodanje po pisti, već i za podizanje dece.

Boks i HIIT trening

„Jedva sam preživela, bilo je veoma teško… Ali mi se dopalo!“ — otprilike s takvim raspoloženjem Adrijana Lima izlazi sa svakog treninga. Voli mirne vežbe - poput pilatesa i joge, ali ne skriva da joj prave rezultate donose visoko-intenzivni treninzi — boks i HIIT. Ako redovno odlazite u teretanu, suvišni kilogrami zaista brzo nestaju, ali rizik od povreda je takođe veliki, pa model trenira sa ličnim trenerom i pazi na tehniku.

adrijana lima.JPG
instagram/adrianalima 

Trčanje

Pored osnovnih treninga, Adrijana redovno trči. Ima i još jedan tajni trik za vitkost. Svako jutro, deset minuta skače na vijači, sve dok "ne počne da joj brzo kuca srce". Vijaču čak nosi sa sobom na odmor: zauzima malo mesta u koferu, a koristi od nje su ogromne. I gledajući Adrijanu Limu, to zaista deluje uverljivo!

Adrijana Lima
Corredor99/ MediaPunch / Capital pictures / Profimedia