Život mame troje dece može biti haotičan, pa Dženifer Garner voli da njena jutarnja rutina ima strukturu. Jedna od najvažnijih stvari koju nikada ne propušta je nanošenje zaštitnog faktora na lice.

„Oduvek sam se brinula o zaštiti od sunca“, kaže ona. Iako je prilično savesna po pitanju SPF-a, postala je još pažljivija poslednjih godina, posebno kada je primetila flekice na licu.

„Uvek sam mislila, ‘Ah, koliko god da sam bila izložena suncu, ne vidi se. Imam čarobnu kožu’. Ali odjednom, probudiš se jednog dana i sve te posledice sunčevog zračenja postanu vidljive. Akumulirale su se tokom vremena“, priznaje ona.

dženifer garner
Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Takođe je spomenula da se suočavala s flekicama na bradi i ispod jagodica. „Imala sam i melazmu, koja nije bila uzrokovana hormonima“, dodaje.

Rutina jutarnjeg treninga Dženifer Garner

„Mrzovoljnija sam sada nego što sam bila kada su mi deca bila mala. Ali sam emocionalno vezana za svoj trening koji radim isključivo ujutru. Budim se oko 5 sati, ali obično odlažem alarm do 5:15. Silazim u prizemlje, pravim kafu, puštam pse napolje, hranim mačku, i ostale sitnice. Onda se vraćam i započinjem svoj trening. Radim preko Zoom-a program The Limit (koji uključuje ples, HIIT vežbe) ili imam privatni čas“, objašnjava glumica.

Dženifer Garner 0788145553.jpg
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

„Obožavam osećaj kada zaista testiram svoje telo ujutru. Tako obično započinjem dan, osim ako ne odlučim da ne vežbam. Ali ako planiram da vežbam, a iz nekog razloga to ne uradim, automatski se osećam loše tokom celog dana“, dodaje.

Dženifer, koja ima troje dece iz braka sa Benom Aflekom, kaže da voli da svako jutro odveze decu u školu, iako su već tinejdžeri.

„Ponekad poželim da dodam malo kardio treninga tokom dana, pa zamolim nekoga da nas sve odveze do škole, pa se ja vratim lagano džogirajući do kuće, jer je to samo nekoliko kilometara“, priznaje.

dženifer garner
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Zaštita od sunca je obavezna

„Da kada si mlada možeš da videš kakve efekte ima izostavljanje zaštite od sunca na tvojoj koži koristila bi SPF svaki dan. Sada imam 52 godine, a moje prijateljice imaju od 50 do 60, i mogu ti reći da smo mi koje smo koristile zaštitu od sunca kada smo bile mlađe sada veoma zahvalne. Veoma zahvalne!“, ističe Dženifer.