Moramo priznati da su vafle ukusna poslastica na koju neretko zaboravimo, a zapravo je reč o obroku koji je kao stvoren za ukusan doru koji ćemo pamtiti tokom celog dana. Iako se gotove vafle mogu kupiti, mi ipak preferiramo one domaće, a činjenica da je recept i više nego jednostavan, dodatno nas pdsotiče na to da ga isprobamo čim pre!

Ukusni vafli s čokoladom i bananom razveseliće baš sve, a mi predlažemo da gotove vafle još svakako dodatno začinite poslasticom ili dodatkom po želji. Uz vafle možete poslužiti kafu, čaj ili ceđeni sok, stoga nema baš nikakvog razloga da sebe, ali i drage ljude ne počastite doručkom koji sigurno neće razočarati. Kako bi vam to bez imalo problema pošlo za rukom, u nastavku potražite praktičan recept koji uspe baš svaki put!

Sastojci:

1 jaje
1 šoljica mleka
3 čajne kašike šećera
2 zrele banane
2 kašičice praška za pecivo
1 šoljica brašna
pola šoljice zobenih pahuljica
¼ šoljice ulja
2 zrele banane
2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
malo izrendane čokolade za kuvanje

vafle
Unsplash 

Priprema:

Za početak je potrebno je da imiksate jaja, a u dobijenu smesu dodate šećer i banane, a zatim mleko i ulje. Sve zajedni dobro promešati i sjediniti, a u zasebnoj posudi promešati brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo i so. Kada ste sve sjedinili, u smesu s brašnom dodajte smesu s jajima i sve zajedno mešajte dok ne postane kompaktno, a na kraju dodajte čokoladu.

Zagrejte aparat za vafle i dobro ga namažite maslacem kako se smesa ne bi lepila te pecite dok vafle ne poprime zlatkastu nijansu. Kada je sve gotovo, vafle možete preliti čokoladom i ukrasiti bobičastim voćem po želji.