Sve što dotakne, muzičar, producent, dizajner, vlasnik beauty brenda i umetnik Farel Vilijams pretvori u zlato, a to vredi i u ovom slučaju.

Naime, Farel je s poslovnim partnerom Dejvidom Grutmenom ovog vikenda službeno otvorio "The Goodtime Hotel" smešten u Majamiju koji je san snova za ljubitelje estetike filmskog redatelja Vesa Andersona i retro uređenja. Ništa drugačije nije bilo ni očekivano od Vilijamsa, što se razigranog uređenja tiče, a niti koncepta hotela.

Naime, na stranici "The Goodtime Hotela" navedeno je kako su dobrodošli svi, bez obzira na interese, pol, veru ili sposobnosti, a cilj je postići da se svi osećaju dobro prilikom posete ovom hotelu, kao i da se dobro provedu – kako govori i sam naziv hotela. Oaza od 266 soba i apartmana nalazi se u South Beachu, a i enterijer i eksterijer uređeni su u art deco stilu.

goodtime hotel
Youtube 

Hotel krase palme, a utisak džungle daju i murali s egzotičnim motivima. Sve to upotpunjeno je s art deco dekoracijama na zidovima, tapetama inspirisanim nadrealizmom i drugim razigranim elementima koje je ukomponovao dizajner Ken Fulk. Nameštaj deluje retro, kao da ga je već godinama obasjavalo sunce uz bazen ovog hotela, a baš zato i enterijer i eksterijer imaju nostalgičnu vibraciju. Tome pridonosi i paleta boja od kojih su najviše korišćene boja breskve i bledo zelena kao i otkačeni detalji koji se nalaze svuda.

Osim u sobama i restoranu "Strawberry Moon" i na bazenu gosti mogu boraviti i u biblioteci čije je uređenje inspirisano likom ranije spomenutog Andersona. Ružičasti zidovi, police s knjigama po zidovima, kao i svetiljke u obliku životinja, koktel stolovi s motivom ananasa, retro telefoni i čupave sofe samo su deo onoga što se nalazi u tom zajedničkom prostoru, a čiji se dizajn reflektirao i u sobe.

goodtime hotel
Youtube 

Iz restorana koji se prostire unutrašnjim i spoljnim delom dolazi se do bazena, odnosno dva paralelna bazena koja su po sredini odvojena pločicama, a okruženi su ležaljkama, retro suncobranima, barom i skulpturama u obliku palmi. Sobe i apartmani s queen ili king size krevetima imaju pogled na zaliv Biscayne ili Atlantski okean, a opremljene su samo s nužnim nameštajem. Međutim, kako bi stilski pratile ostatak dizajnerski uređenog hotela, kreirani su posebni printovi za custom made posteljine, kao i kućne ogrtače i zavese.

Youtube Goodtime hotel

Hotel odiše dobrom vibracijom koja je postignuta nežnom paletom boja, atraktivnim printovima i zanimljivim dekorom, kao i retro nameštajem, a ova oaza za nostalgičare povodom otvaranja nude i pristupačnije cene smeštaja. U nastavku virtuelnim putem zavirite u ovaj fantastični hotel: