U svetu fitnesa, reformer pilates postaje sve popularniji, zahvaljujući njegovoj sposobnosti da pruži brze i vidljive rezultate. Megan Markl i Hejli Biber su samo neke od poznatih dama koje su otkrile benefite ovog sofisticiranog treninga, koji je sada u trendu.

„Uspon i popularnost pilatesa na reformeru dolazi od toga što ljudi brzo primećuju značajne rezultate“,objašnjava Laura Kuin, glavna fitness trenerka pilatesa za Alo Wellness Klub u Los Anđelesu. Ovaj trend je dokaz da je reformer pilates ne samo efikasan, već i omiljen među elitom u svetu fitnesa.

Sistem otpora na oprugama na reformer mašini, koju je prvobitno dizajnirao Jozef Pilates, stvara klizeći trening, time koristeći prednosti jedinstvenih svojstava opruga da izazovu i pruže otpor mišićima. „Opruge traže stalnu napetost ciljanih mišića, što zauzvrat dovodi do boljih rezultata jer se mišići moraju prilagoditi ovom konstantnom nivou napetosti", objašnjava Fuler, vlasnica Pilates studija u Bruklinu. U prošlosti je bila potrebna oprema koja je obično bila dostupna samo u teretani - ali sada su i opcije kod kuće postale sve dostupnije.

shutterstock_2317360565.jpg
Shutterstock 

„Reformer pilates je pogodan za širok spektar klijenata, od supermodela do početnika u fitnesu: Oni koji možda nemaju puno iskustva ili su malo stariji te ne bi trebalo da se bave eksplozivnim oblicima vežbanja odlični su kandidati“,ističe instruktorka.

„Reformer pilates ima toliko neverovatnih prednosti, uključujući povećanu snagu core-a, prevenciju povreda, ispravljanje mišićne neravnoteže, poboljšanje držanja, fleksibilnost i još mnogo toga“,kaže Fuler.

„Ovo je zaista vrhunski trening. Postoji na stotine vežbi koje mogu da istegnu i poboljšaju ravnotežu i opseg pokreta za celo telo na samo jednoj mašini, što ih čini odličnim alatom za unakrsne treninge za niz sportova. „Reformer pilates radi na stabilizaciji kičmenog stuba i mišića stomaka što je od vitalnog značaja za svakog vežbača“, zaključuje trenerica.

Upravo zato, kako bismo vas motivisali, u nastavku smo izdvojili odličan video za početnike sa pilates vežbama na reformeru sa kojima možete krenuti već danas. Pogledajte: