Bilo bi sjajno kada bi svako od nas mogao da priušti dom iz snova, u kojem ima mesta za sve što poželi. Nažalost, istina je takva da dobar deo ljudi mora da iznajmljuje stanove, a sa trenutnim cenama nekretnina, to znači i da neretko pristaju na kvadraturu koja ne zadovoljava sve potrebe.

Kada na to dodamo i stroga pravila vlasnika koja dodatno ograničavaju kada je reč o skladištenju, ne čudi što mnogi traže rešenja koja bi im pomogla pri odlaganju stvari i koja će im uštedeti kvadrate. 

Ukoliko niste u poziciji da kupite komade nameštaja koji bi vam pomogli pri odlaganju ili jednostavno to gazde ne dozvoljavaju, postoje ipak načini da dobijete više prostora

Pre svega, jako je bitno da zapamtite da u malom prostoru nemate mnogo izbora po pitanju postavke komada nameštaja, te nemojte cepidlačiti ukoliko nije baš sve kao u časopisu o uređenju.

Sa druge strane, postoje rešenja koja mogu pomoći bez da remetite estetiku prostora. Primera radi, ukoliko imate otvorenu policu, iskoristite korpe u koje će stati više, a ujedno će izgledati lepo.

Ovako nešto može biti zgodno i u kuhinji...

... ali i kupatilu.

Tu korpe mogu pomoći za mnogo toga - da odlažete bjuti proizvode, šminku, ili stvari koje ne koristite svakodnevno.

Ukoliko imate prostora u dnevnoj sobi za dodatni stočić, umesto da kupujete klasične coffee table modele, iskoristite korpe ili one kojima može da se skine poklopac kako biste dobili više prostora.

Kada je reč o kuhinji, pojedine imaju prazan prostor na dnu, a to može biti dobro mesto za odlaganje tiganja, lonaca i sličnih elemenata.

Takođe je moguće montirati police koje se jednostavno "navuku" na postojeće i tako dobijate više prostora.

Kako je reč o prostoriji kroz koju se uglavnom najmanje prolazi - spavaćoj sobi, a nemate mogućnost kupovine boljeg plakara, stalci za odeću mogu pomoći. 

Vešalice na vratima su druga opcija.

Iskoristite prazne donje delove ormara i organizujte detalje kutijama.

Takođe, za više prostora u samim ormanima koristite multifunkcionalne vešalice gde može da stane više stvari.

Iskoristite i vrata ormara kao dodatne vešalice...

... ili dodajte žičane elemente, ukoliko je moguće.

Ukoliko imate ormare sa šipkom, bez polica, viseće varijante koje se kače poput ofingera mogu biti rešenje.

Takođe, dobar savet je i da ne potcenjujete prostor ispod kreveta. Sa vakuum kesama ili jednostavno kutijama možete organizovati višak stvari, držati sezonsku garderobu i slično. Ukoliko bračni krevet ima fioku, onda ste sa tim problemom završili, ali ukoliko je model takav da je nema, iskoristite prostor ispod kreveta kako vam je volja.

Pročitajte još: KAKO UREDITI MALU KUHINJU TAKO DA IMATE VIŠE PROSTORA: Trikovi da ne potrošite mnogo, a da dobijete 2x više mesta

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Uklanjanje trave sa pločnika  tiktok/@jessicamay_home

Izvor: Wanted J. S.