Šeron Stoun (66) jedna je od najprepoznatljivijih i najuticajnijih američkih glumica svog vremena, poznata po izvanrednoj glumačkoj sposobnosti, šarmu i harizmu. Tokom godina, ona ostaje ikona koja inspiriše svojim izuzetnim umetničkim talentom, ali i lepotom koja godinama ne bledi – da bi održala vitku liniju, pridržava se nekoliko osnovnih pravila i jede samo posebne namirnice, piše Eat This, Not That.

Ovo je 5 tajni besprekornog izgleda Šeron Stoun.

1. Hrana sa niskim glikemijskim indeksom

Jedan od načina na koji glumica ostaje zdrava i u formi je jedenje hrane sa niskim glikemijskim indeksom poput sočiva i kinoe, koje pružaju brojne zdravstvene prednosti za opšte blagostanje. Uopšteno govoreći, hrana sa niskim glikemijskim indeksom može biti korisna za gubitak/održavanje težine, snižavanje holesterola, krvnog pritiska, smanjenje rizika od dijabetesa i pomaganje u regulisanju šećera u krvi.

Seron Stoun
Ana M. Wiggins / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

2. Nekonzumiranje alkohola

Alkoholna pića doprinose unosu značajnog broja kalorija bez obezbeđivanja esencijalnih hranljivih materija. Redovna konzumacija alkohola dovodi do povećanja telesne težine i povećanja telesne masti. Uzdržavanjem od alkohola ili umerenog pijenja, pojedinci mogu da smanje unos kalorija, održavaju zdraviju težinu i izbegnu potencijalne negativne posledice po zdravlje povezane sa prekomernom konzumacijom alkohola.

3. Poseban doručak koji jede svako jutro

Jedna stvar koju Stone radi svakog jutra je da jede isti doručak. „Moj omiljeni doručak je lubenica sa feta sirom i nanom, maslinovim uljem, solju i biberom“, rekla je ona za Volstrit džurnal, „a onda obično popijem parče tosta od kiselog testa bez glutena i biljni čaj“. Dobar doručak daje energiju za dan i pokreće nas.

Šta jede Šeron Stoun pa u 66 godini izgleda kao da ima 40?
Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

4. Ne jede prerađenu hranu

Do sada bi svi trebalo da znamo da je ultra-obrađena hrana nezdrava, ali ko može da im odoli s vremena na vreme? Odgovor je - Šeron Stoun! Glumica je naglasila da ne može da se odrekne čipsa samo povremeno, ali da ne konzumira drugu prerađenu hranu. Brojne studije sugerišu da je sve veći porast bolesti poput dijabetesa tipa 2, gojaznosti, kardiovaskularnih bolesti i sindroma iritabilnog creva povezan upravo sa velikom potrošnjom ultra-prerađene hrane.

profimedia-0806598720.jpg
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

5. Na njenom meniju je nemasno meso

Izbalansirana ishrana koju praktikuje takođe se sastoji od nemasnog mesa. Nemasno meso je izraz za životinjsko meso koje ima manje masti, a uobičajeno nemasno meso su pileća ili ćureća prsa i nemasni komadi govedine i svinjetine. Pošto je visok unos zasićenih masti povezan sa povećanim rizikom od visokog holesterola i srčanih oboljenja, stručnjaci preporučuju nemasni protein.

 Bonus video

Ishrana u Srbiji i Ugandi TikTok/abaasajulian