Džesika Alba ima 42 godine i telo na kome bi mnoge žene pozavidele. Uprkos tome što je rodila troje dece, uspela je da vrati svoju devojačku liniju, a sve zahvaljujući malim koracima koje je uvela u svoju rutinu.

Tvrdi da se ništa ne dešava samo od sebe i da to nije magija već naporan rad.

„Vežba je ono što me pokreće. Vežbanje čini moj mozak produktivnijim. Kako starim i nakon što postanem mama, prioritet mi je da budem zdravija. Da bih bila zdrava i jaka radim pilates, vežbe snage, biljne obroke i odmaram se“, rekla je Alba.

Kako izgleda Albin plan zdravlja?

1. Vežba dva do četiri puta nedeljno.

„Moram da se znojim. Završim trening kao da sam upravo istrčala maraton. Stvarno mi treba trening. Osećam se beskorisno ako se ne znojim i umorim do krajnjih granica“, rekla je jednom Džesika.

2. Pilates

„Zahvaljujući pilatesu, svaki mišić je došao do izražaja. Nikada nisam mogla da zamislim da je pilates tako dobar vid vežbanja. Vežbam sa prijateljima i jako mi je zabavno', rekla je glumica.

Pramenovi koji pristaju svim nijansama smeđe kose.
Instagram 

3. HIIT trening

„Volim da se krećem, trčim, znojim. Volim da radim čučnjeve pa skokove. Nije mi strano planinarenje, plivanje ili vožnja bicikla - znam da će to lepo oblikovati moje telo"

4. Odvoji 4 vege dana

„Četiri dana u nedelji jedem samo biljnu hranu i ne pijem alkohol. Petak, subota i nedelja su dani kada jedem šta god želim", priznala je glumica.

Džesika je navela da se na njenom meniju nalaze i proteinski šejkovi, a za doručak najčešće jede avokado i poširana jaja, dok tokom dana gricka sveže povrće uz humus ili kokice sa himalajskom solju.

Jelovnik glumice koja ni posle troje dece nema ni gram masti
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Džesika je priznala da ne jede slatkiše i da pokušava da se zasladi samo prirodnim šećerima poput voća ili meda.

Savršenu figuru održava izbegavajući slatkiše, iako priznaje da ih je volela. Ova lepa glumica jede samo hranu sa niskim glikemijskim indeksom, redovno vežba. Radi svog zdravlja, odlučila je da iz ishrane izbaci sve žitarice, belo brašno i rafinisane šećere.

5. Obožava kokosovu vodu

„Volim zdravstvene prednosti kokosove vode. Ne pijem druga pića. Pijem kafu, čaj i kokosovu vodu - to je to. Mislim da je hidratacija veoma važna".

Kako Džesika Alba izgleda u kupaćem kostimu pogledajte u galeriji:

HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Clasos.com.mx / SplashNews.com / Splash / Profimedia Džesika Alba u kupaćem

 Bonus video

Užina do 100 kalorija TikTok/chefsanantonio