Reč je o skakanju na trampolini, koje ona, sudeći po njenim rečima, praktikuje svako jutro. Naime, Kejt Midlton je proteklog vikenda učestvovala na prijemu engleskih ragbista sa invaliditetom koji su osvojili Svetsko prvenstvo, a pričala je o sopstvenom iskustvu sa ovim sportom i kako održava formu.

„Vežbam kad god mogu i radim sve, čak i skačem na trampolini sa decom pre škole! Volela bih da dođem da igram ragbi, sada nema izgovora. Moraćemo da organizujemo porodični trening“, rekla je Kejt, koja je poznata po tome što pazi šta jede i redovno vežba, što se na njoj veoma vidi.

Zato i ne čudi što je mnogo ljudi zainteresovano za njen plan ishrane, koji je nekako procurio u javnost. Vojvotkinja od Kembridža i njena porodica vole da jedu raznovrsnu hranu pripremljenu kod kuće.

Kejt Midlton plan ishrane.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Kejt voli da započne dan obilnim doručkom kako bi dobila dovoljno energije i često bira ovsene pahuljice koje su bogate vlaknima, proteinima i ugljenim hidratima. Ovas je odličan jer snižava holesterol, stimuliše varenje i kontroliše šećer u krvi.

Vojvotkinja vodi računa o izgledu svoje kože, pa voli da uzima puno antioksidanasa i pravi domaće smutije. Voli da meša kelj, spanać, vrstu algi koja se zove spirulina i borovnice. Ovo čini njenu kožu blistavom i sjajnom.

Kroz svoj ručak, Kejt se trudi da uvek uključi dosta sirovih sastojaka. Navodno, najčešće jede salatu od lubenice, avokada, krastavaca, luka i feta sira.

Iako nije vegetarijanka, Midlton ima naviku da za ručak jede obroke bez mesa, a jedan od omiljenih su joj ražnjići od povrća i kari od sočiva. Dok su Kejt i Vilijam bili na turneji po Indiji 2016. godine, kuvar Raghu Deora otkrio je šta im je poslužio. „Sve je vegetarijansko jer mi je rečeno da je to ono što oni više vole“, rekao je on.

Šta jedu članovi kraljevske porodice?
Splash News / Splash / Profimedia 

Kada su večere u pitanju, Midlton se opušta i jede veće obroke. Često ih sama priprema i voli da budu tradicionalni.

"Uveče se prepušta svom hobiju da kuva Vilijamovu omiljenu večeru, pečenu piletinu“, rekla je kraljevska dopisnica Kejti Nikol za Vanity Fair. Takođe je otkrila da Kejt povremeno voli da jede suši.

Inače, vojvotkinja ne sme da jede određene namirnice i to joj nimalo ne smeta. Bivši dvorski kuvar Darren McGrady otkrio je da je Kejt Midlton zabranjeno da jede krompir, pirinač ili testeninu za večeru.

Razlog je taj što kraljica nije volela ugljene hidrate pa se nikada ne služe članovima kraljevske porodice. Takođe, zabranjeno im je da jedu bilo kakvu rizičnu hranu kada su u poseti van zemlje. U takve namirnice spadaju, na primer, školjke, koje lako mogu izazvati trovanje.

Ishrana Kejt Midlton.
Doug Peters / PA Images / Profimedia