Sezona praznika uveliko traje, a to znači i da se većina nas pomalo opustila kada je reč o hrani i piću. Uostalom, ko bi odoleo svim tim slatkišima i drugim poslasticama, a da ne govorimo o ruskoj salati, roštilju, i slično... 

No, ukoliko ste rešeni da se viška od praznika rešite ekspresno ili da se ne ugojite previše tokom Božića, možda nije zgoreg da već sada u svoju rutinu uvrstite moćni napitak koji pomaže da se naslage brže sagore. Reč je o čaju od karanfilića, a iako se ovaj začin najčešće koristi za kuvano vino, iznenadilo bi vas da znate da može pomoći i kod ubrzanja metabolizma.

Navodno, on skida i do 5 kg ukoliko ga konzumirate redovno, a preporuka je 2x dnevno. Naravno, ni sa čim u životu ne treba preterivati, te je savet da uvek napravite pauzu nakon mesec dana od par nedelja.

Karanfilić može pomoći u skidanju kilograma.
Unsplash/ Amitha A R 

Pije se po šolja, ujutru na prazan stomak, i uveče, pred spavanje. Preporuka je i da vaša večera ne bude kasnije od 7 sati uveče, kao i da pored ovog moćnog čaja uvedete i neki vid fizičke aktivnosti, makar to bila i samo šetnja.

Određena istraživanja su pokazala da 10.000 koraka dnevno provereno može pomoći da skinete masne naslage, a u kombinaciji sa gorepomenutim čajem koji vas rešava viška vode i toksina u organizmu, nema šanse da će rezultati izostati.

Donosimo vam oba viralna recepta za napitke za gubitak kilograma, i ne zaboravite da je idealno da ih konzumirate mlake.

Ujutru - čaj od karanfilića

Viralni napitak za skidanje kilograma - gubi se i do 5kg TikTok/annalanier2/myvegankitchenlife

Potrebno:

Par karanfilića

Priprema:

Prokuvajte par karanfilića (do 5) u čaši vode, ili ih samo prelijte i ostavite da odstoje petnaestak minuta. Procedite i konzumirajte na prazan stomak.

Pročitajte još: VIRALNI NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE: Smanjuje apetit, pije se 2x dnevno, skida se i do 5kg, a VIŠAK KILOGRAMA se ne vraća

Uveče - čaj od karanfilića, đumbira, cimeta i limuna/limete

Napitak sa đumbirom za mršavljenje TikTok/zamansbusykitchen

Potrebno:

Par karanfilića, manji komad đumbira, limun, cimet u štapiću

Priprema:

Skuvajte čak od gorepomenutih sastojaka i ostavite da uvri, a potom, nakon što malo odstoji konzumirajte uveče, na prazan stomak.

Naravno, pre nego što pokušate sa bilo kakvim internet predlozima obavezno se konsultujte sa lekarima i zapamtite da nikakva čarobna rešenja ne postoje ukoliko ne promenite loše navike i ne krenete sa vežbom i kalorijskim deficitom.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

dijeta, hrana TikTok/brittanymccrystal

Izvor: Wanted J. S.