Topla sezona ozbiljno nam se primakla, a ukoliko se još uvek niste pozabavili pripremanjem "tela za plažu" ili jednostavno samo želite da odradite veliki detoks, dobar izbor može vam biti viralni napitak sa društvenih mreža koji obećava sjajne rezultate za kratko vreme. 

Uz to, rešiće vas nadimanja i ubrzati metabolizam čime ćete lakše izbaciti toksine. U pitanju je čak od karanfilića, a nakon originalnog videa koji ima preko  2.8 miliona pregleda, pojavile su se i druge varijante u koje se dodaje đumbir i cimet, što su takođe sjajni saveznici za skidanje "viška", pogotovo ako za kratko vreme želite da izgubite veći broj kilograma.

Kilogrami odlaze kao pokošeni viralnim čajem.
Shutterstock 

Navodno, ovaj čak skida i do 5 kg ukoliko ga konzumirate redovno, a preporuka je 2x dnevno. Naravno, ni sa čim u životu ne treba preterivati, te je savet da uvek napravite pauzu nakon mesec dana od par nedelja. 

Pije se po šolja, ujutru na prazan stomak, i uveče, pred spavanje. Preporuka je i da vaša večera ne bude kasnije od 7 sati uveče, kao i da pored ovog moćnog čaja uvedete i neki vid fizičke aktivnosti, makar to bila i samo šetnja. 

karanfilić je moćan sastojak za gubitak kilograma.
Unsplash/ Amitha A R 

Određena istraživanja su pokazala da 10.000 koraka dnevno provereno može pomoći da skinete masne naslage, a u kombinaciji sa gorepomenutim čajem koji vas rešava viška vode i toksina u organizmu, nema šanse da će rezultati izostati. 

Donosimo vam oba viralna recepta za napitke za gubitak kilograma, i ne zaboravite da je idealno da ih konzumirate mlake. 

Ujutru - čaj od karanfilića

Potrebno: par karanfilića

Priprema: 

Prokuvajte par karanfilića (do 5) u čaši vode, ili ih samo prelijte i ostavite da odstoje petnaestak minuta. Procedite i konzumirajte na prazan stomak.

Viralni napitak za skidanje kilograma - gubi se i do 5kg TikTok/annalanier2/myvegankitchenlife

Uveče - čaj od karanfilića, đumbira, cimeta i limuna/limete

Potrebno: par karanfilića, manji komad đumbira, limun, cimet u štapiću 

Priprema: skuvajte čak od gorepomenutih sastojaka i ostavite da uvri, a potom, nakon što malo odstoji konzumirajte uveče, na prazan stomak.

Naravno, pre nego što pokušate sa bilo kakvim internet predlozima obavezno se konsultujte sa lekarima i zapamtite da nikakva čarobna rešenja ne postoje ukoliko ne promenite loše navike i ne krenete sa vežbom i kalorijskim deficitom.

Bonus video:

Obrok salata od povrća I avokada  tiktok/ rebeccaaleigh