Nešto topliji dani koje proleće nosi sa sobom pravi su podsticaj za male promene u garderobi, ali i dnevnoj rutini. Gubitak kilograma je nešto o čemu počinjemo intenzivno da razmišljamo sa dolaskom lepšeg vremena, pa je pravo vreme da u svoju rutinu uključite i detoks napitak čiji su rezultati zaista sjajni, uz uravnoteženu i malo lakšu ishranu i veću fizičku aktivnost!

Detoks napitak.
Shutterstock 

Ovaj neverovatno ukusan napitak za mršavljenje obično se konzumira umesto obroka ili kao užina kako bi se smanjio unos kalorija, poboljšalo varenje i ubrzao metabolizam, a sve što vam je potrebno je sledeće:

Sastojci:

1 zrela banana
1 zrela kruška
1 šaka svežeg spanaća
1/2 šolje seckanog celera
1/2 šolje svežeg peršuna
1/2 šolje kokosove vode
1 kašika lanenog semena
sok od 1/2 limuna

Priprema:

U blenderu sve sastojke dobro izmiksajte dok ne postanu glatki, a po potrebi dodajte malo vode da postignete željenu gustinu. Piće možete odmah da konzumirate i sigurni smo da će vas oduševiti svojim ukusom, ali i pravom snagom dobre energije.

Detoks zeleni napitak za mršavljenje.
Unsplash 

Ono što je takođe važno istaći jeste da iako su detoks napici za mršavljenje zdraviji od većine prerađene hrane, oni ne bi trebalo da budu jedini način ishrane. Neophodno je konzumirati uravnoteženu ishranu bogatu hranljivim materijama da biste održali optimalno zdravlje i postigli svoje ciljeve za gubitak težine!

Bonus video: Smuti za detoksikaciju

Smuti za detoksikaciju TikTok/zamansbusykitchen