Zategnuti ruke ume da bude prava muka! Zato mnoge žene odustanu nakon iscrpljujućih treninga, jer ne vide rezultate u prvih nekoliko nedelja... Kada pričamo o rešenju problema kako skinuti salo sa ruku, neizbežan faktor su vežbe za ruke! Od vežbi se muskulatura razvija i ruke oblikuju. Najmanje što želite je da nekom dijetom skinete masti, a da vam ostanu mlitave ruke. Pred vama su najefektivnije vežbe za ruke žene i ako ih redovno radite i istrajete, definitivno ćete skinuti salo sa ruku.

Makazice rukama

Stanite uspravno sa raširenim nogama ili kleknite
Raširite obe ruke da budu paralelne sa zemljom
Uradite 20x makazice kao na snimku
15 sekundi odmor spuštenih ruku
Ponovite vežbu 10-20 puta

Gore-dole

Ostanite u istom položaju kao za prethodnu vežbu
Raširite ruke od tela
Uradite 20x gore-dole pokreta tako da vam se ruke sastaju iznad glave
15 sekundi odmor
Ponovite vežbu 10-15 puta

Kruženje rukama

Stanite uspravno sa raširenim nogama ili kleknite
Raširite obe ruke da budu paralelne sa zemljom i stegnite pesnice.
„Crtajte“ sitne krugove rukama.
20 krugova, 15 sekundi odmor.
Ponovite vežbu 10-15 puta.

vežbe za ruke Tiktok/viktoriayadrina

Propadanja na stolici

Ako je neka vežba efektivna za triceps, onda su to definitivno propadanja! Niko nema čvršće ruke od ljudi koji često rade ovu vežbu. Vrlo je jednostavno. Samo se uhvatite na kraj stolice, ispravite leđa i krenite da propadate zadnjicom ka podu, držeći leđa prava. Idite duboko u skladu sa vašim mogućnostima. Pokušajte da uradite barem 5 ponavljanja, a kranji cilj neka vam bude 15ponavljanja 3-4x dnevno!

Guranje od zida za jačanje tricepsa

Stanite na prste. Ispruženih ruku se naslonite na zid. Krenite da lomite ruku u laktu i da se približavate zidu. Vratite se nazad, ispravljajući ruku u laktu. Tim pokretom vežbu radite iz tricepsa. Da bi vežba bila efektivna, morate držati leđa pravo. Ako se krivite, nećete aktivirati triceps.