Em Klarkson influenserka koju mnogo ljudi rado prati, neretko zbog toga što se, kažu, nikada ne libi da stvari nazove pravim imenom, bilo da otkriva svoje telo u punom sjaju ili otvoreno govori u svom podcastu o svojim najvećim telesnim manama.

Još je u svemu tome neko ko ima dobar smisao za humor. Sveukupan utisak kaže da je Em Klarkson zdrava doza realizma kojeg hronično nedostaje u svetu društvenih mreža, a vrlo je lako moguće da je upravo iz tog razloga njena poslednja objava na Instagramu koja tačno otkriva kako naši omiljeni influenseri i slavne osobe mogu digitalno da iskrive sliku svog tela i predstave se onakvima kakvi zapravo nisu.

Uz video koji prikazuje Em kako kroz aplikaciju za uređivanje videa sužava svoj struk, proširuje bokove i čini samu sebe višom, stoji i opis "Vrlo je vrlo lako manipulisati pa iako je sve postalo malo klimavo kad sam se pomerila, da sam to učinila ispred belog zida i bila dovoljno vešta, vi to bukvalno ne bi znali! Upoređujte s oprezom!!!"

"Mislim da smo do sada postali svesni da postoji softver za uređivanje videa", rekla je.

"Ali nisam sigurna da shvaćamo koliko daleko to ide.’ Em u nastavku počinje upoređivati ​​svoje telo pomoću aplikacije, istovremeno svojim pratiocima govoreći koje tačno delove tela poboljšava.

Em Klarkson
Instagram 

"Mogu stajati ovde ispred tebe sa svojim pravim telom, ali isto tako mogu upotrebiti aplikaciju da stanjim svoj struk, mogu proširiti bokove, mogu povećati grudi, mogu porasti i postati malo viša, mogu učiniti svoje noge tanjima, mogu čak promeniti svoj vrat i ramena i tada se mogu kretati"', objašnjava dok počinje da šeta po ekranu sa svojim "novim" telom.

"Mogu postojati na vašem ekranu prikazujući telo koje ne posedujem. Mogu promeniti čak i svoje lice, mogu promeniti njegovu strukturu, boju svojih očiju", priča Em uređujući ton svoje kože i boju očiju.

"Koristeći aplikacije mogu biti šta god želim, i ne moram vam to ni otkriti".

Video je zaključila rečima koje podstiču na razmišljanje.

"Neka vam ovo bude podsetnik: sledeći put kada se budete osećali nesigurno jer ste videli nešto na Instagramu, znajte da je vrlo lako manipulisati slikom".

Njena objava je prikupila više od 30.000 lajkova i veliko broj komentara koji hvale Em što nam je rasvetlila ovu temu.

"Neverovatna Ems, bravo devojko", "Moramo zaštititi sve od ovog novog sveta iskrivljenih avatara iz stvarnog života", "Nisam imala pojma da ovo možete učiniti videima jednako kao i fotografijama", "Ovo je tako važan post! Hvala vam što ste istakli koliko društveni mediji mogu biti nerealni!", samo su neki od komentara.