Prošle godine predstavili smo recept za ukusne kolače za Dan zaljubljenih, a ove godine pažnju smo usmerili na krofne! ašto ne biste napravili nešto drugačije krofne, u obliku srca?
Pronašli smo recept za mekane krofnice u obliku srca koje su punjene omiljenim čokoladnim namazom – Nutelom. Čokolada je poznati afrodizijak pa se u ovaj tematski recept savršeno uklapa. Kako pripremiti ove ljubavne krofne saznajte u nastavku...
Sastojci:
500 g mekog brašna
1 kvasac
1 jaje
3 žumanca
250 ml mleka
60 g šećera
60 g maslaca, otopljenog
1 vanilin šećer
1 kašika ruma
izrendana korica jedne naranfže
prstohvat soli
1 l ulja za prženje
Nutela
Postupak pripreme:
Pre nego što počnete pripremu, važno je da vam sve namirnice budu na sobnoj temperaturi. U posudu za mešanje prosejte brašno a zatim dodajte kvasac i dobro promešajte. U sredini brašna napravite udubinu i u nju stavite jaje i žumanca, mleko, šećer, otopljeni maslac, vanilin šećer i prstohvat soli. Sve dobro pomešajte i krenite da mešate. Testo treba jako dobro umesiti kako bi postalo glatko i sjajno. Kad je umešeno, premažite ga s malo ulja, stavite u posudu, pokrijte i ostavite na toplom da se digne. Trebaće mu oko sat i po.
Spremno testo prebacite na radnu ploču koju ste lagano prekrili brašnom. Ručno ga ponovo premesite pa ga razvaljajte u pravugaonik debljine 1,5 cm. Pomoću modlice u obliku srca isecite krofne u obliku srca. Ovako sečeno testo malo posipajte brašnom, pokrijte krpom i ostavite da nadođe još nekih 30 minuta. Ostatke testa ponovno zamesite i ponovite postupak sečenja.
U velikom i širokom loncu zagrejte puno ulja pa u njemu pržite srcoliko tisto. Svako srce pržite po 2 – 3 minuta sa svake strane. Vodite računa da temperatura ulja nije previsoka i nemojte peći više od 3 komada istovremeno. Pečene krofne prebacite na kuhinjsku krpu kako bi se iscedile, a zatim ih uvaljajte u kristalni šećer.
Kad se ohlade punite ih nutelom ili nekim drugim čokoladnim namazom. Najjednostavnije ih je puniti poslastičarskom vrećicom s dugačkim i uskim nastavkom ili špricom. Po želji, svoje krofnice možete preliti i čokoladnom glazurom ili ih ukrasiti čokoladnim mrvicama, jestivim ukrasima ili prošarati rastopljenom čokoladom – kako god želite.
Kako se najbolje približiti svakom znaku: Ovan i Riba vole avanturiste, a Vodolija kreativce
Šta se desilo za najlepšom ženskom grupom u ex YU? Jedna se udala u Dubaiju, a ona htela da tuži Bruna Marsa
Helikopterom na vrh glečera, iznajmljivanje Ajfelove kule, orkestar na stadionu: Najčudnije prosidbe slavnih
4 znaka koja stalno beže od svojih problema: Ignorišu su i nalaze razloge samo da se ne suoče s njima
Projekat „Dečji svet je veći od ekrana“ nagrađen priznanjem „Kampanje sa svrhom“