Vreme praznika je period kada se okupljamo i vreme provodimo s najmilijima. Zašto ne biste vaše voljene iznenadili ukusnom poslatisom? Donosimo vam recept za ukusnu čokoladnu poslasticu kojoj niko ne može da odoli!

Čokoladni kolač Brauni spada u grupu kolača za koje vam ne treba puno vremena, jednostavni su za pripremu a vole ih gotovo svi. Osim toga, uvek ih možete doraditi po svom ukusu i dodati sastojke van samog recepta, poput cimeta ili suvog voća.

Brauni spada u kolače koji mnogi obožavaju.
Angiola Harry/Unsplash 

Sastojci:

- 100 g šećera
- 150 g maslaca
- 200 g čokolade
- 4 jaja
- 140 g pšeničnog glatkog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 25 g badema

Priprema:

Za početak pomešajte jaja, šećer i vanilin šećer u penastu smesu. Maslac rastopite i pomešajte s čokoladom u kompaktnu smesu i ostavite sa strane da se ohladi. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i sve zajedno dodajte u prvi smesu, a potom i rastopljeni maslac s čokoladom. Na samom kraju, lagano umešajte iseckane bademe, a kolač pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C oko 25 minuta.

Kada je kolač gotov, isecite ga na kocke, a po želji možete ga služiti sa kugom sladoleda! Naš predlog je vanila! Uživajte u sočnoj čokoladnoj poslatici i praznicima!

Možete ga služiti sa šlagom ili kuglom sladoleda.
Unsplash/Junel Mujar