Retko koji desert može nadmašiti sočne brownies. Ove će čokoladne kocke ekspresno će nestati s tanjira, vrlo verovatno i pre nego se ohlade.

Ako nekim čudom prežive prvo veče, prebaci ih u plastičnu posudu s poklopcem i pojedi u roku od tri dana.

Sastojci:

- 70 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 100 g brašna
- 3/4 kašičice praška za pecivo
- 2 velika jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 350 g Nutelle
- ½ kašičica soli
- 100 g iseckane čokolade

Priprema:

Zagrej rernu na 180 stepni. Četvrtastu posudu za kolače (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje. Mikserom umuti maslac sa šećerom u pahuljastu i svetlu smesu. Postepeno dodaj jaja i ekstrakt vanile. Nastavi lagano da mutiš mikserom i dodaj 300 g Nutelle i so. Dodaj brašno i prašak za pecivo pa promešaj drvenom varjačom.

Na kraju dodaj i iseckanu čokoladu. Prebaci smesu u pripremljenu posudu za pečenje i rasporedi po vrhu preostalu Nutellu. Vrhom noža oblikuj različite oblike. Po želji pospi smalo soli. Peci brownie 30-35 minuta i izvadi ih kad čačkalica kojom si probola sredinu izađe s tek nekoliko mrvica. Pričekaj da se u potpunosti ohlade pre sečenja, piše gastro.24sata.hr.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.