Na Dan zaljubljenih sigurno ne možeš pogrešiti s finom čokloadom, cvetom ili parfemom ako želiš da iznenadiš voljenu osobu. Ali imamo još jedan sjajan predlog. Ovim lepim kolačićima u obliku srca i zanimljive glazure svako bi se obradovao. Ne samo da izgledaju neverovatno, nego su i vrlo ukusni.

Sastojci za kolačiće:

• 300 g brašna

• 150 g šećera u prahu

• 1 vanilin šećer

• 150 g maslaca

• 1 jaje

• 1 kašičica praška za pecivo

• 5 kapi arome limuna

Za glazuru:

• 300 g šećera u prahu

• 3 kašike mleka

• 3 kašike sirupa od agave

• ½ kašičice ekstrakta vanile

• 2-3 boje za hranu

Priprema

1. Kako bi dobili keks stavite sve sastojke u posudu, pomešajte, zamesite u čvrsto testo. Zatim tanko izvaljajte na glatkoj radnoj površini i isecite testo u obliku srca.

2. Stavite keks na lim obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 8-10 minuta dok ne porumene. Zatim ostavite da se keks potpuno ohladi.

3. Za glazuru pomešajte u posudi šećer u prahu, mleko, sirup od agave i ekstrakt vanile dok glazura lako ne kapne sa kašike, ali je i dalje gusta. Savet: ako je glazura i dalje pregusta, dodajte još malo mleka.

4. Boju za hranu dodajte u malim količinama u glazuru i provlačite kroz glazuru drvenim štapićem dok se ne pojave pruge.

5. Ohlađen keks pažljivo umačite jedan po jedan (gornji deo prema dole) u obojanu glazuru i podignite s desne ili leve strane. Zatim stavite kekse na rešetku da se osuše, tako da se višak glazure može ocediti ako je potrebno.

6. Ostavite gotov keks da odstoje najmanje četiri sata. Posle ih je najbolje čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, tako da će potrajati i do nedelju dana. Savet: čim se keks osuši, mogu se možete ga spakovati u male limenke ili poklon vrećice s lepom trakom i pokloniti dragim osobama.

Pogledajte OVDE još zanimljivih recepata koje smo izdvojili za vas