U domu Ane Ivanović i Bastijana Švajštjagera uveliko vlada praznična atmosfera.

Njih dvoje su se kao i uvek potrudili da za sinove Leona i Luku naprave pravu bajku, a prizori okićenog doma oduševili su sve na Instagramu.

A gde je praznična atmosfera tu su i nezaobilazne praznične poslastice u kojima njeni sinovi uživaju, a koje neretko i svo četvoro porodično prave.

Instagram Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger uživaju u praznicima

Sada je nekadašnja teniserka odlučila da podeli sa svojim pratiocima recept za omiljene medenjake bez kojih je ovaj period nezamisliv, a najbolje od svega je to što možete da ih jedete do mile volje bez straha da ćete se ugojiti.

"Isprobajte ovaj neverovatni recept za božićne kolačiće i javite mi da li ste uživali u njimam koliko i moja porodica i ja", napisala je Ana uz fotografiju svojih kolača

Potrebno:

  • 300 g banana
  • 160 ml bademovog mleka
  • 100 g tahinija (od oljuštenih semenki susama)
  • 2 kašičice jabukovače (cidera od jabuke)
  • 110 g meda (ili manje po ukusu)
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  • 240 g ovsenih pahuljica
  • 50 g bademovog brašna (samlevenih blanširanih badema)
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Najpre zagrejte rernu na 180 stepeni. Bananu izgnječite, a potom dodajte mleko, tahini, jabukovaču, med i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka. Dodajte sve preostale sastojke osim ovsenih pahuljica i ručno umutite.

Za medenjake Ane Ivanović nije vam potrebno mnogo truda.
Unsplash/Jonathan Taylor 

U blenderu izmiksajte ovsene pahuljice sve dok ne dobijete brašno od njih, pa dodajte u prethodno pripremljenu smesu i dobro izmešajte.

Sipajte smesu u željene kalupe za božićne kolačiće, pa ih stavite u pleh premazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite kolačiće da odstoje i ohlade se van rerne. Pospite šećerom u prahu i uživajte.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!