Pojedini horor filmovi toliko su nam uterali stravu u kosti, da smo jedva mogli da ih odgledamo, a da se ne pokrijemo ćebetom preko glave.

Međutim, verovali ili ne, ono što se dešavalo tokom i nakon nekih snimanja, često je bilo i strašnije nego u filmovima, a mi vam otkrivamo 6 ostvarenja za koje se govori da su prokleta upravo zbog svega što je usledilo.

1. Horor finale u filmu "Vrana"

via GIPHY

Iako je prošlo toliko godina, nesreća na snimanju "Vrane" još uvek se prepričava. Najpre je uragan razneo ceo filmski set, a onda je člana ekipe udarila struja zbog čega je umalo poginuo.

Na snimanju "Vrane" poginuo je glavni glumac Brendon Li.
Miramax Collection / Everett / Profimedia 

Pored toga, ceo novinarski tim je navodno poginuo u saobraćajnoj nesreći. U poslednjoj sceni filma slobodno se može reći da je već postalo zaista jezivo. Glavni lik, kog igra buduća zvezda Brendon Li, trebalo je da bude ubijen. Tokom pucnjave, međutim, strelac je zamenio gumeni metak pravim i ubio Lija. Međutim, da bi film izašao, scena je naknadno promenjena.

2. "Egzorcist", film ubica

via GIPHY

Čuveni klasik prepun je jezivih "slučajnosti". Verovali ili ne, ukupno devet smrtnih slučajeva je povezano sa filmom, uključujući i glumca Džeka Mekgavrana, koji je preminuo od upale pluća samo nedelju dana nakon što je film izašao. Baš kao i deda Linde Bler koji je preminuo dok je bila na snimanju.

Na snimanju Egzorcista došlo je do brojnih nesreća.
printscreen/youtube 

Osim toga, navodno je potpuno izgorela i filmska kuća porodice Meknil. Jedino što je pošteđeno bila je spavaća soba devojčice. Još jedan jezivi incident dogodio se na premijeri filma u Italiji: dok je film bio prikazan, grom je udario u obližnju crkvu. Time je uništen krst star 400 godina koji je pao sa vrha crkve na trg.

3. Prokletstvo "Rozmarinine bebe"

via GIPHY

Tokom snimanja filma "Rozmarinina beba" (1968), glavna glumica Mia Farou dobila je papire za razvod od Frenka Sinatre. Producent Vilijam Kasl je takođe dobio uznemirujuću poštu na setu. Dobijao je preteća pisma koja ga optužuju za veštičarenje. Ubrzo nakon toga, dijagnostikovan mu je kamen u bubregu.

Na snimanju "Rosmarine bebe" desile su se jezive stvari, kao i nakon snimanja.
pritnscreen/youtube 

Ali i dalje je bilo relativno bezopasno u poređenju sa onim što je usledilo. Kompozitor jezive filmske muzike Kšištof Komeda preminuo je od krvnog ugruška samo godinu dana nakon prikazivanja filma. Iste godine je brutalno ubijena supruga legendarnog reditelja Romana Polanskog. Trudna Šeron Tejt bila je žrtva porodice Menson. 

4. Misteriozne nesreće u "Omenu" ("Prediction")

via GIPHY

Priča o snimanju "Omena" je takođe veoma zanimljiva. Neposredno pre početka snimanja, sin glavnog glumca Gregorija Peka izvršio je samoubistvo. Tokom snimanja, Pek i scenarista Dejvid Selcer su sedeli u dva različita aviona. Oba aviona je udario grom i zamalo su se srušili.

Na snimanju Omena dogodile su se brojne nesreće, poput postavljene bombe u hotelu, udar groma u avione, pa čak i pogibija u saobraćajnoj nesreći.
pritnscreen/youtube 

Odbegli tigar je tokom snimanja ubio člana ekipe, a kreator specijalnih efekata izgubio je devojčicu u saobraćajnoj nesreći. Ali kletva se ovde ne završava. IRA je postavila bombu u hotel reditelja Ričarda Donera. Međutim, saobraćajna nesreća scenografa Džona Ričardsona bila je posebno zastrašujuća. Njegov pomoćnik je poginuo u direktnom sudaru. U blizini mesta udesa nalazila se tabla sa mestom "Omen, 66,6 km".

5. Prokleta trilogija "Poltgejst"

via GIPHY

Nikome nije jasno zašto su se producenti odlučili za dva nastavka, pogotovo nakon svega što se dogodilo. Naime, u prvom delu serijala "Poltgejst" desile su se jezivo tragične stvari, a ni nastavci nisu bili pošteđeni nesreća. Glumicu Dominik Dan ubio je njen dečko 1982. godine, ubrzo nakon što je prvi deo filma izašao, kada je imala samo 22 godine.

Njena mlađa filmska sestra Heder O'Rurk umrla je od septičkog šoka odmah nakon snimanja trećeg dela. Odgovor je navodno to što su da bi uštedeli na izradi rekvizira, na snimanju navodno korišćeni pravi ljudski skeleti. Može li to biti razlog prokletstva?

6. Poseta tokom snimanja filma "Prizivanje"

via GIPHY

Čuveni "The Conjuring" uterao je jezu svima na setu. Glavna glumica Vera Farmiga patila je od nesanice tokom snimanja. Svake noći se budila između 3 i 4 sata ujutru. Ovaj period je poznat ljubiteljima horora kao "veštičji sat".

Vera Farmiga, zvezda filmova Summoning priznala je da se uvek budila u vreme kada je veštica iz filoma umrla.
printscreen/youtube 

Pored toga, u to vreme je umrla veštica u filmu. Kao da to nije bilo dovoljno, dečija zvezda Džoi King imala je bezbroj modrica po telu tokom snimanja. I to bez izvođenja vratolomija ili sličnih opasnih scena.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!