Svi mi volimo da pogledamo dobar film, ali će malo ko od nas priznati koliko je srećan kad pogleda loš film. I to toliko loš da se to graniči sa svim zakonima ljudske psihe. 

Parodije, istina, spadaju među popularnije žanrove, ali kada neko mrtav ozbiljan snimi film koji nema veze s logikom i zdravim razumom, humor dobija novu dimenziju.

Sveštenik koji se noću pretvara u dinosaurusa da bi sproveo božju pravdu ili cunami džinovskih pčela od čijeg se ujeda ljudi pretvaraju u zombije samo su neke od spektakularnih scenarističkih ideja na koje čovek može da reaguje samo na jedan način: Kako je, uopšte, ovo ikome moglo da padne na pamet?

Ovo je naš izbor filmova koji su toliko glupi da su obišli čitav krug oko umetnosti i ušli u nju na zadnja vrata.

1. VelociPastor

Katolični pastor putuje u Kinu i tamo u sebi otkriva neverovatnu moć da se pretvori u velociraptora (vrlo agresivna vrsta dinosaurusa). Isprva uplašen, on ipak prihvata sugestiju jedne prostitutke da svoj novostečeni dar upotrebi za borbu protiv kriminala. I nindži.

POUKA: To što je neko miran, ne znači da je bezopasan.

2. Sharknado

Zli tornado potapa Los Anđeles i istovremeno u vazduh podiže stotine ajkula, koje koriste situaciju da zlostavljaju ljude u vazduhu, vodi i na zemlji. 

POUKA: Klimatske promene nisu šala.

3. Tsunambee

Nakon ekološke katastrofe koja izaziva haos u Los Anđelesu, tri grupe preživelih moraju da pomire svoje razlike kako bi opstali, a u tome ih ozbiljno ometa činjenica da su se u gravitacionim rupama pojavile pčele veličine ćurke koje ujedaju ljude i tako ih pretvaraju u zombije.

POUKA: Moramo sačuvati pčele. Ovakve. Kakve su.

4. 5-headed shark attack

Teško zamislivim ukrštanjem ajkule i morske zvezde, nastalo je čudovište sa pet glava i ne znamo tačno koliko zuba koje prvo sprovodi teror na otvorenom moru, da bi se onda zainteresovalo za plaže Portorika.

POUKA: Stop GMO!

5. Attack of the Killer Donuts

Da, svakog dana čitamo da su krofne strahovito opasne za nas, ali niko nas ne upozorava tako ubedljivo kao ovaj film: hemijski eksperiment je pošao po zlu i pretvorio obične krofne u krvožedne ubice, koje Mišel i Hauard prodaju neupućenim mušterijama.

POUKA: Slatkiši će vas ubiti.