Otkrijte u nastavku recept za poslasticu koju ćete obožavati - tart od limuna!
Sastojci
Testo
200 g brašna
100 g maslaca
1 jaje
50 ml vode
2 kašike šećera u prahu
20 g mlevenih lešnika ili badema
prstohvat soli
Krem od limuna
4 jaja
150 g šećera u prahu
4 kore od limuna
1 vanilin šećer
1,2 dl pavlake za kuvanje
Priprema:
Testo
U posudu dodati brašno, šećer, mlevene lešnike, so i isečen maslac, mesiti sve dok ne se dobije rastresita smesa. U nju dodati jaje i vodu i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Testo držati u frižideru najmanje jedan sat. Razvući ga oklagijom na debljinu od 3 mm i njime obložiti tepsiju (∅ oko 20 cm). Viljuškom izbušiti testo. Preko njega staviti papir za pečenje i prekriti ga sirovim pirinčem ili pasuljem da ne bi naraslo prilikom pečenja. Zagrejati pećnicu na 190 °C i peći 15 minuta.
Krem od limuna
Umutiti jaja i šećer u prahu. Kada se dobije kremasta tekstura, dodati sok, rendanu koru i pavlaku za kuvanje. Mutiti dok se krem ne ujednači, ali ne previše dugo. Iz pleha sa polupečenom korom ukloniti papir, ostaviti nekoliko minuta da se prohladi i naliti kremom. Temperaturu u pećnici smanjiti na 150 °C i peći tart 30–40 minuta. Kada se ohladi do sobne temperature, staviti ga u frižider na barem 2 sata.
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima