Pita od čokolade se vrlo lako priprema, a za nju je potrebno svega desetak sastojaka koje verovatno imate kod kuće.
Sastojci:
Kore
– 250 g glatkog brašna
– 175 g maslaca
– 100 g oštrog brašna
– 1 jaje
– 1,5 kašika kisele pavlake
Nadev
– 200 g šećera
– 140 g čokolade u prahu
– 140 g mlevenih lešnika ili badema
– 30 ml ceđenog soka od pomorandže
– 6 jaja
Priprema
Za kore: dobro izmutite jaje, maslac i kiselu pavlaku. Dodajte oštro i glatko brašno u smesu i rukom umesite testo.
Podelite testo na dva dela: jedan do razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i stavite u pleh za pečenje dimenzija 30 x 20 centimetara i lagano je izbockajte viljuškom. Drugi deo testa ostaviti sa strane dok pripremate nadev.
Za nadev: razdvojite žumanca od belanaca, pa umutite čvrst sneg od belanaca.
Žumanca penasto umutite sa šećerom, dodajte čokoladu u prahu, mlevene lešnike ili bademe i sok od pomorandže, dok ne dobijete jednoličnu smesu. Lagano umešajte belanca u smesu sa čokoladom. Nadev stavite na donju koru i poklopite sa gornjom korom koju ste takođe razvaljali na pobrašnjenoj podlozi i izbockali viljuškom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen do kraja. Izvadite kolač iz rerne i pustite da se malo ohladi, pre nego što fa poslužite.
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima