Sonja je fotograf i grafički dizajner po profesiji, veliki gurman i baštovan u svoje slobodno vreme.
Njen ulazak u svet blogovanja i fotografije desio se 2015. godine. Leto pre nego što su prvi ispiti na fakultetu započeli, u njenu kuću je sasvim slučajno ušetao jedan amaterski fotoaparat i tako je sve počelo.
Godine 2018. njen blog je nominovan za Saveur blog Awards i to u kategoriji „Najbolja fotografija“, a nakon toga ostvarila je mnogobrojne uspešne saradnje sa raznim inostranim klijentima.
Slatki hleb / Challah
POTREBNO:
• 580 g brašna
• 90 ml ulja od repice
• 80 g šećera u prahu
• 310 ml tople vode
• Prstohvat soli
• 15 g svežeg kvasca
• Žumance za premaz
PRIPREMA:
1. Sjediniti zajedno brašno, šećer i so. Promešati. U malo vode aktivirati kvasac sa vrlo malo šećera i brašna.
2. Brašnu dodati kvasac, vodu i ulje, pa umesiti testo. Testo mesiti na pobrašnjanoj površini 12 minuta. Ostaviti testo da nadođe 1 sat. Testo je potrebno još jednom premesiti i opet ostaviti da odmara oko 35 minuta.
3. Podeliti testo na loptice, pa plesti pletenice kao što je prikazano u videu. Pletenice premazati ulupanim žumancem.
4. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
NAPOMENA:
Ukoliko želite vegansku opciju, hleb umesto žumanca premažite s malo javorovog sirupa razblaženog sa nekoliko kašika vode.
autor: Sonja Lazukić – sonjasillyworld.com @sonjasillyworld
U Sava Centru održana promocija knjige "Tajne zanata" Miroslava Miškovića
Viralno rumenilo košta 44€, a ne vredi ni 500 din: Ove drogerijske zamene su 10x bolje i pigmentovanije
10 situacija kada smo morali 2x da pogledamo u obuću slavnih: Kokošije kandže i danas su nešto najčudnije ikad
Elle Style Awards 2024: Počinje odbrojavanje do najvećeg modnog događaja u regionu
Ni braon ni burgundi: Ova boja haljine se bez problema uklapa u svaki dnevni stil, a mi znamo 12 najlepših