Sonja je fotograf i grafički dizajner po profesiji, veliki gurman i baštovan u svoje slobodno vreme.
Njen ulazak u svet blogovanja i fotografije desio se 2015. godine. Leto pre nego što su prvi ispiti na fakultetu započeli, u njenu kuću je sasvim slučajno ušetao jedan amaterski fotoaparat i tako je sve počelo.
Godine 2018. njen blog je nominovan za Saveur blog Awards i to u kategoriji „Najbolja fotografija“, a nakon toga ostvarila je mnogobrojne uspešne saradnje sa raznim inostranim klijentima.
Slatki hleb / Challah
POTREBNO:
• 580 g brašna
• 90 ml ulja od repice
• 80 g šećera u prahu
• 310 ml tople vode
• Prstohvat soli
• 15 g svežeg kvasca
• Žumance za premaz
PRIPREMA:
1. Sjediniti zajedno brašno, šećer i so. Promešati. U malo vode aktivirati kvasac sa vrlo malo šećera i brašna.
2. Brašnu dodati kvasac, vodu i ulje, pa umesiti testo. Testo mesiti na pobrašnjanoj površini 12 minuta. Ostaviti testo da nadođe 1 sat. Testo je potrebno još jednom premesiti i opet ostaviti da odmara oko 35 minuta.
3. Podeliti testo na loptice, pa plesti pletenice kao što je prikazano u videu. Pletenice premazati ulupanim žumancem.
4. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
NAPOMENA:
Ukoliko želite vegansku opciju, hleb umesto žumanca premažite s malo javorovog sirupa razblaženog sa nekoliko kašika vode.
autor: Sonja Lazukić – sonjasillyworld.com @sonjasillyworld
Tri znaka da neko gaji simpatije prema vama, ali se trudi da to sakrije: Jedna stvar na društvenim mrežama baš intrigira
Ako su vam nokti krhki i lomljivi, izbegavajte ove proizvode: Umesto toga koristite ove hranljive kreme
Ko je novi dečko Lane Del Rej? Bavi se poslom koji je daleko od glamuroznog života jedne pop zvezde
Spremne dočekajte jesen u jaknama za prelazni period: Moderne i šik varijante koje su na radaru fashion žena
Ako želite da smanjite opadanje, ovako operite kosu: Pravilna tehnika koja pomaže