Posle više od 10 godina provedenih u multinacionalnim korporacijama, Tatjana je rešila da stvari promeni iz korena i upusti se u jedno potpuno novo iskustvo. Počela je da fotografiše hranu koju sprema i da objavljuje recepte.

Ljudima se to dopalo i evo sada ima već 4 godine kako je tome ozbiljno posvećena. Instagrama i Facebook-a slike i recepte objavljuje i na blogu, a u poslednjih godinu dana i na YouTube kanalu gde je izbacila više od 100 video-recepata.

Pasta sa sosom od kozjeg sira i belih špargli

Svojevremeno sam se požalila drugarici kako nigde ne mogu da nađem bele špargle. Pre neki dana ona me je iznenadila punom kesom, a mojoj sreći nije bilo kraja. Deo sam iskoristila da napravim potaž, a od ostatka sam uz dodatak kozjeg sira i neutralne pavlake napravila sjajan sos za jednu šarmantnu pastu koju vam danas predstavljam. Kažu da se lepota krije u malim stvarima, a ja bih dodala – i u prijateljima koji te male stvari mogu da učine još lepšim.

Sastojci

100 g paste
100 ml neutralne pavlake
50 g kozjeg sira
200 g špargle

Priprema

Korak 1 – Pastu skuvajte al dente.

Korak 2 – Za to vreme u prokuvalu vodu stavite špargle i kuvajte ih oko 5 minuta.

Korak 3 – U blender sipajte pavlaku, kozji sir i skuvane špargle i dobro izblendajte.

Korak 4 – Pastu pomešajte sa dobijenim sosom i služite odmah.

Korak 5 – Pastu ukrasite mikrobiljem ili cvećem, a meni se dopada da još malo sve začinim biberom i morskom solju.

Potaž od čičoka

Oni su zdrava zamena za krompir i od njih možete praviti različite piree, potaže ili ih peći u tiganju ili rerni. Ovo je jedan vrlo ukusan i zdrav potaž od čičoka koji se pravi za svega dvadesetak minuta, a koji volim da poslužim sa krutonima, pečenim lešnikom ili čipsom od žalfije.

potaz
Tatjana Miletić 

Sastojci

300 g čičoka
1 crveni luk
Komad celera
600 ml vode
2 kašike kokosove pavlake
1 kašičica senfa
So
Biber
Žalfija
Čen belog luka

Priprema

Korak 1 – Čičoke dobro operite. Kažu, treba ih samo dobro izribati, ali ja priznajem da više volim pilerom da sve malo bolje „očistim“. Stavite ih u vodu da se kuvaju sa celerom, crvenim i belim lukom oko 20 minuta.

Korak 2 – Sve zajedno prebacite u blender i dodajte so, biber, kokosovu pavlaku, senf i sve dobro izblendirajte. Ukoliko nemate blender, možete upotrebiti i štapni mikser.

Korak 3 – Služite sa krutonima, pečenim lešnikom ili čipsom od žalfije (koji pravite tako što žalfiju malo prepečete na maslinovom ulju pa je ostavite na ubrusu da se osuši).

tatjana miletic
TrolMedia 

piše: Tatjana Miletić – mytastypot.com @mytastypot