Ako ste mislili da ste iskusili ovogodišnje vrućine, varate se. Topli letnji dani nam tek dolaze. Za sve one koji vole da uživaju na suncu, ali moraju i da se rashlade, kokteli su idealno rešenje. Evo naših predloga...

Mohito

Jedinstvena aroma mohita nastaje mešanjem belog ruma, sode, limete, žutog šećera i listova nane. Ukoliko niste ljubitelj mente, možete napraviti Rum Kolins, odnosno mohito u kojem nema ovog sastojka.

koktel mohito
Unsplash 

Dirty lemonade

Limunada je svakako jedno od najboljih pića za rashlađivanje tokom sunčanih letnjih dana. „Bezobrazna” verzija ovog pića razlikuje se po tome što se u nju osim limuna i vode, dodaju sprajt i vodka.

Cosmopoliten

Ovo piće proslavila je Keri Bredšo, junakinja serije „Seks i grad”. Tokom vremena recepti za pripremu koktela su se menjali, ali i dalje je najpopularniji onaj u kojem su osnovni sastojci vodka, liker, sok od limete i sok od brusnice.

Martini

Servira se u ohlađenim čašama za koktele, odnosno martini čašama jer su za ovaj koktel i dizajnirane. Klasični ili originalni martini sadrži 75ml džina, 15ml suvog vermuta, jednu maslinu. Sastojke sipajte u posedu u kojoj ćete mešati zajedno sa kockama leda, mešajte oko 30 sekundi, sipajte i ukrasite maslinom.

martini
Unsplash 

Cuba Libre

Veoma prosto, a ukusno i jako. Svakodnevno skoro svi piju virgin verziju. Iscedite pola limete, 60ml svetlog ruma (Bacardi) i 120ml Coca Cole. Ubacite led u čašu, nalijte rum, a zatim dodajte isceđenu limetu, na kraju dopunite kolom.