Činjenica je da savršenstvo ne postoji. Pa opet, svi mi nekako težimo istom, na ovaj ili onaj način.

To je posebno izraženo kada su u pitanju fizičke karakteristike, a iako se standardi lepote menjaju iz godine u godinu, to nije sprečilo mnoge da svoje lice i telo modifikuju po poslednjim trendovima.

Međutim, da li postoji savršeno lice? I da li bismo sklapajući najtraženije delove tela dobili nešto što je zapravo najpoželjnije?

Upravo na to pitanje odgovorio je poznati hirurg Džulijan De Silva koji je sa svojim timom hirurga "stvorio" najpoželjnije lice na svetu.

Londonski hirurg pratio je preko 1000 zahteva za poslednjih 10 godina i kako kaže, velika većina njegovih pacijenata dolazi sa slikama poznatih i zahtevom da "žele da izgledaju baš ovako".

Doktor kaže da su srećom pacijenti realni sa svojim željama, i da je najbitnije utvrditi da li će neke karakteristike slavnih izgledati dobro na njihovim licima.

Nakon što je skupio sve zahteve i napravio od njih realističnu fotografiju, zaključio je da su najpoželjnije karakteristike sledeće:

1. Obrve Jennifer Lopez

obrve dzenifer lopez
printscreeen/instagram 

Ruku na srce, pevačica uvek izgleda dobro, ali njene obrva definitivno su posebne. Imaju upravo tu savršenu ravnotežu: niti su predebele, niti su pretanke, i divno definisan luk.

2. Oči Kire Najtli

Lepa glumica uvek je imala, kako ga još zovu "srneći pogled". Iako su plave oči uglavnom poželjne, ima nešto u ovom zavodljivom i romantičnom pogledu Najtove.

3. Nos Kejt Midlton

nos kejt midlton
Shutterstock 

Po određenim istraživanjima, njen nos je matematički savršen. Mi nismo matematičari, ali verujemo da postoji savršen nos, izgledao bi ovako.

4. Usne Penelope Kruz

Ponovo, lepota je u umerenosti. Ni prevelike, ni premale, simetrične... Ne čudi što usmnoge žene radile usne upravo po uzoru na lepu Penelope. 

5. Vilica pevačice Šer

vilica od ser
Shutterstock 

Iako je u poznim godinama, žene su i dalje saglasne da Šer ima najlepšu liniju vilice.

6. Čelo Majli Sajrus

majli sajrus ima najpozeljnije celo
Instagram 

Možda nikada niste previše obraćali pažnju na čelo kao takvo, ali po mišljenju mnogih, Majli Sajrus ima napoželjnije.

7. Jagodice Anđeline Džoli

andjelina dzoli ima savrsene jagodice
Max Tollworthy / Goff Photos / Profimedia 

Džolijeva je apsolutno zadivljujuća, pa ne čudi što je na ovom spisku, ali ovog puta zahvaljujući savršenim jagodicama.

8. Koža Riz Viterspun

Glatka, bez preteranih bora, proširenih pora... pa ko to ne bi želeo?

9. Brada Selene Gomez

brada selene gomez
Instagram 

Gomezova je svakako lepa, ali ko bi pretpostavio da je njena brada ona koju žene najviše traže?

Zato, iako je devojka na fotografiji kombinacija svih ovih osobina, ne znači da je idealna za sve. Zato fotku uzmite sa rezervom i pokušajte da volite svoje lice takvo kakvo je, sa svim manama i vrlinama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!