"ODJEDNOM SE SVI BORE PROTIV RASNIH RAZLIKA, ALI SAMO NA TVITERU" Dunju Jovanić su zbog šale optužili da je RASISTA

Zbog šaljivog videa na Instagramu, poznata influenserka Dunja Jovanić našla se na meti kritika i to ni manje ni više nego zbog rasizma.

printscreen/instagram/imfashionbabe

Kada ste uticajna i poznata ličnost, nije ništa čudno da ste pod budnim okom javnosti, ali i da vam se neretko meri sve što uradite ili napišete.

Nažalost, stiče se utisak da je takozvana "cancel kultura" jača nego ikad, jer se čini da pojedinci jedva čekaju da zgrešite, samo da vas "otkazali", odnosno, da bi vam na neki način, okončali karijeru.

Pojedini skandali i nesmotrene izjave zaista su skupo koštali mnoge influensere kako domaće, tako i strane, a poslednjih dana na meti kritika ponovo se našla i Dunja Jovanić i to zbog videa u kom se našalila.

Naime, influenserka poslednjh 7 dana izbacuje različite šaljive spotove u njenoj režiji sa muzikom svog omiljenog narodnog pevača.

Međutim, problem je bio klip na kom je Đuskala uz pesmu "Mini suknja", i scena u kojoj stihovi kažu "okreću i stranci", kada je influenserka povukla kapke kako bi imitirala Azijate.

Dunja koja je poznata kao pravi šoumen i šaljivdžija nije mogla ni da sanja da će ovaj, naizgled bezopasan potez izazvati buru komentara na Tviteru i ogromno negodovanje, pa čak i prijave samog videa.

Situacija je otišla toliko daleko da su spomenuti različiti slučajevi kada su mnogi bili "cancelovani", pa čak i kažnjeni zbog ovakvih poteza.

"Skoro je bilo isto tako nešto, jedna od naših odbojkašica je isto uradila, i bila kažnjena sa par mečeva zabrane igranja i plus što je ona i naš odbojkaški savez morao da se izvini", napisala je jedna tviterašica.

Komentari su se samo ređali:

"Jel realno da na deo u kome se kaže kako se “okreću i stranci”, ova persona razvuče kapke, aludirajući na Azijate? Pa koji bi cancel doživela u Americi i normalnim državama Evrope za ovo.. Da li je stvarno toliko konzervativna ili jednostavno bahata?"

"Rasizam enters d čet", "Gigi Hadid nije bila na VS reviji u Kini zbog ovoga, a Knji će nastaviti da šiša ovce po Srbiji", "Odbojkasice su istog pokreta nadrljale, izvinjavale se, hteli su da ih diskvalifikiju pa vi vidite.", "Upravo to. Koliko je samo poznatih u Americi cancelovano zbog sličnih stvari. Možda nekome ovo ne izgleda tako strašno, ali je u normalnom svetu vrlo uvredljivo."... samo su neki od komentara koji su se mogli pročitati na Tviteru.

Međutim, bilo je i onih koji su stali na Dunjinu stranu. 

"Otkud vam tolika mrznja i "zavid" ??? Našalila se zbog Bajinih stihova kad kaze stranci pa je ovo bilo najpriličnije. Dunja se bacaka i preteruje, ali ovaj put ste vi preterali. Odjednom se kao svi bore protiv rasnih razlika, ali samo po tviteru", napisala je jedna korisnica.

"Bukvalno, a kad se ljudi sprdaju sa forom 300 dinala, 300 dinala onda to nije rasizam", dodao je drugi u komentarima.

"Ajde bre pretera ga! Ostavite više devojku na miru. Možemo da se sprdamo sa njima na milion drugih načina", "Zašto ste joj prijavili video, ništa loše nije uradila", "Evo trčim odmah da prijavim. Kako jedva čekate da se nekom u****te u život ni zbog čega. I mene Dunja nervira ali ovo je baš baš preterivanje. Sad ne sme niko da se našali, ne daj boze kaže za drugi narod, odmah je rasizam. A sami mrzite svoj narod i to svakim danom pokazujete"... pisali su oni koji smatraju da je cela situacija prenapumpana.

screenshoot/instagram 

Dunja se povodom svega nije oglašavala, a istina jeste da su u svetu mnogi bili kažnjeni zbog ovakvih i sličnih nesmotrenih poteza. Ipak, da li je zaslužila baš toliko napada samo zbog šale, pogotovo što je poznato da je ona neko ko podržava sve nacije i narode i zaista se trudi da na svom profilu pošalje lepe poruke. 

Šta vi kažete? Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje:

Anketa

Da li je Dunja Jovanić preterala u klipu i zaslužila "titulu" rasiste?

Glasalo je 259 korisnika