Malu Treveho ima 18 godina i jedna je od istaknutijih pripadnica nove generacije poznatih, stvorene ili bolje rečeno oblikovane na društvenim mrežama. Na TikToku Malu ima više od devet miliona pratioca, na Instagramu, nešto više od osam. Rođena je na Kubi, odrasla u Španiji, a od 2015. godine živi na Floridi, u Majamiju i tamo gradi muzičku karijeru.

Iza nje su tri pesme i mini-album objavljen 2019. godine, sa čime je postigla relativno pristojan uspeh, dovoljan da joj osigura kakav-takav status slavne osobe i ulaz u društvo poznatih, najčešće onih koji su poznati po tome da su poznati. 

Trenutno se Malu, zabavlja s glumicom i pevačicom Belom Torne i bivšim suprugom spajsice Mel B, Stefanom Belafonteom koji je krajem prošle godine postao njen menadžer, ploveći na jahti uz obalu Floride i snimajući bezbroj fotografija u bikiniju.

Malu Travaho
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ime ove mlade pevačice/internet zvezde u medijima se češće pojavljuje zbog nekog problema nego zbog njenih uspeha. Prošle godine je, jako zabrinula fanove kada je na Instagramu objavila da je pobegla od kuće.

Bilo je više razloga za to. Treveho je tvrdila da je njen očuh zavisnik o drogama, a majka alkoholičarka. U istom je snimku na Instagramu priznala i da je pušila marihuanu da bi mogla da se nosi s konstantnim stresom u kući.

Majku je optužila da očuhu pomaže u održavanju njegove zavisnosti, kao i da zloupotrebljava njenu slavu na društvenim mrežama da zaradi novac. Rekla je i da je primila pretnje od maminog dečka, da ima glasovne poruke u kojima se čuje kako govori "da će neko platiti za ovo" i da bi trebala da se čuva.

- Dve nedelje mi nije dala da jedem, namerno - rekla je pevačica.

- Kako nemam kontrolu nad svojim finansijama, ništa nisam mogla da učinim. Ništa nije bilo u kući, jer ona ne želi da izađe iz kuće i ostaviti me samu tamo - dodala je Malu.

Čim je napunila 18 godina (i to proslavila na velikom slavlju na kom su prekršene sve mere uvedene zbog korona virusa, opet je završila u medijima) Treveho se odselila iz roditeljske kuće koju je više puta posećivala i policija, i preuzela kontrolu nad svojim finansijama. Za početak, sebe je častila plastičnom operacijom, te je sebi povećala grudi.

Majku je takođe optužila da joj je ukrala milion dolara, i da je, samo da njoj napakosti, priključila platformi "OnlyFans", na kojoj se pristup sadržajima napjaćuje, a visinu pretplate određuju kreatori sadržaja. Malu je, dan nakon što je postala punoletna tu otvorila svoj profil i u nekoliko nedelja dogurala do 37.000 pratilaca.

Njihov broj je, doduše, opao kada su shvatili da ne dobijaju ono što su očekivali - vruće fotografije i pričice - nego gotovo identične sadržaje kakve objavljuje na TikToku i Instagramu.

Mlada pevačica poznata je i po brojnim kontroverznim izjavama. Tako su je optužili za rasizam - kada je krenula epidemija koronavirusa, izjavila je da zaustavi dah "kada vidi Kineza". Kasnije se izvinila, rekavši da nije rasista nego samo "j****o ljudsko biće, a ne robot", i da ona, kojoj je deda crnac, ne može biti rasista.

Na kraju, nevolje je izazvala i kada su je snimili kako se ljubi s profesionalnim bokserom Rajanom Garsijom čija je verenica u to vreme bila trudna. Malu je izjavila kako nije znala da je zauzet.