Maneken Luka Markesi iz Milana objavio je video na TikTok-u u kom je pokazao koliko je drastično promenio svoj izgled za samo dva meseca.

Snimak ovog momka postao je viralan, a za kratko vreme pogledalo ga je više od tri miliona ljudi, a onda su usledile burne reakcije ljudi. Većina je šokirana, pa i zgrožena onime što je uspeo da napravi od sebe.

Svoj izgled je drastično promenio za samo dva meseca, i to ne zahvaljujući plastičnim operacijama, već žvakanjem posebne sprave od gume koja daje efekat izražene, jače vilice.

"Ovo me boli dok gledam", "Definitivno si preterao", "Zašto ovo radiš sebi?", samo su neki od lavine komentara koji su preplavili njegov video. 

@lucamarchesi_lm

##differente DO U THINK IS TOO MUCH ? ##lucamarchesi##jawline##trend##foryou##trend

♬ Chris Brown - Take You Down (Remix) - | J E S S |

Ipak ovaj trend izražene vilice, koji je sve više zastupljen samo u manjoj meri, ima svoje negativne strane koje mogu dovesti do problema.

"Prekomerno razvijeni mišići vilice, bilo da se njihovo jačanje dogodilo stiskanjem zuba, brušenjem ili namerno, mogu uzrokovati probleme poput migrene ili bolove u viličnom zglobu. To su mišići koji spajaju viličnu kost s jagodičnom kosti i pomažu nam u žvakanju", objasnio je britanski stomatolog dr Martina Hodžson za "Metro".