Svi smo mi barem jednom u životu pokušali nešto na svoju ruku kada je u pitanju nega. Da li se radilo o "uradi sam" maski za lice, ili nekom "bućkurišu" koji obećava nestvarno dobre rezultate (primera radi rast kose ko iz vode), sve je to u redu, dok stvari ne krenu po zlu.

Da neke ideje nisu bile najbolje rešenje, često mogu da posvedoče upravo stručnjaci, koji su se naslušali svega i svačega, tokom svojih karijera. 

Medi Harts, kozmetičar je i esteta koja je za kratko vreme postala izrazito popularna na Tik Toku zbog serije snimaka, u kojima iskreno priča o svojim čudnim iskustvima iz prakse. Kada čujete šta su sve ljudi radili ili pokušali da koriste na svom licu, verujemo da će vam se stomak okrenuti. 

Kaže da joj je na prvom mestu cilj da edukuje ljude i da im skrene pažnju na to ono što nikako ne treba da rade. Napominje da je nega jako bitna, ali je daleko bitnije šta stavljate na lice, kao i da je izuzetno važno koji su sastojci onoga što koristite

Njeni videi imaju od nekoliko stotina hiljada, pa sve do nekoliko miliona pregleda, a kada pogledate ovih par primera, biće vam jasno zašto je to tako. 

Sprej za čišćenje stakla

@madihearts

#skincare#storytimevideos#wildstories#crazystories#skincarestories#badskincare#estheticanproblems#skincareadvice#comedy#funny#wild

♬ original sound - m a d i h e a r t s

Naime, jedna devojka je došla na konsultacije i nakon pitanja koje proizvode koristi u nezi kože, odgovorila je da koristi nešto za čišćenje lica i tonik u spreju. Na to ju je Medi pitala koji brend tonera koristi, na šta je devojka odgovorila, ko iz topa da je u pitanju "Windex", inače američki proizvod za pranje prozora. Iako je Medi bila potpuno zbunjena, razdragana pacijentkinja je sa osmehom prokomentarisala da je u pitanju višestruka upotreba.

Prašak za ribanje rerni

@madihearts

#skincare#skincarestories#crazystories#storytimes#wildstorytime#storytime#esthetician#badskincare#comedy#funny#wild#unbelievable

♬ original sound - m a d i h e a r t s

U sledećoj situaciji, korisnica je istakla da je za čišćenje lica koristila prašak za ribanje, a taj brend konkretno u sebi sadrži i izbeljivač. Na pitanje zašto to koristi, odgovorila je da ga već ima u kući, pa, "pošto služi za čišćenje, zašto ne ga ne bi koristila za čišćenje kože?!"
Jezivo!

Izbeljivač za veš za fleke na licu

@madihearts

#skincare#storytimevideos#comedy#funny#wildstories#crazystorytime#skincarestories#badskincare#estheticianproblems

♬ original sound - m a d i h e a r t s

Ova korisnica se pohvalila, da je našla jeftin trik kako da izbeli tamne fleke na licu. Naime, ona je došla na ideju da štapićima za uši nanese na fleke na licu izbeljivač za veš i još tvrdi da joj to pomaže.
Hm, pomaže, ali da sagorite lice.

Piling lica turpijom za pete

@madihearts

#skincare#skincarestories#comedy#storytime#funnyy#wildstorytime#crazystorytime#badskincare#retailstories#estheticianproblems

♬ original sound - m a d i h e a r t s

Jedan od najčudnijih primera je definitvno situacija sa jednom ženom, koja je na pitanje šta koristi u rutini nege, rekla da je čula da je piling izuzetno dobar, pa da primenjuje to. Međutim, kad je upitana šta koristi kao piling, rekla je da koristi turpiju za pete.
Bljak! 
Kada ju je Medi upitala da li je barem upotrebila novu, žena je izjavila da je koristila turpiju koju je već koristila za pete. Rezultat: Gljivičnu infekciju sa nogu, raširila je svuda po licu.

Na njenom profilu možete videti još primera šta su sve žene radile u želji da imaju lep ten. Jedna je koristila prašak za veš, i još sva ponosna rekla da ne brine jer nema miris - a svi znamo koliko su mirisi u proizvodima loši, zar ne? Ili, primer kada je jedna devojka koristila lak za nokte umesto senke za oči... 

Ne zaboravimo i ženu koja je umesto hidrantne kreme koristila ulje za rernu, u spreju (i još se čudila odakle joj toliko bubuljica) ili treća koja je čistila lice, maramicama za čišćenje toaleta i podova.

Dakle, iako je neke stvari nemoguće ne znati, ukoliko i niste sigurni, bolje proverite sa stručnim osobljem. Naravno, osim ukoliko ne želite da rizikujete štetu na koži koja teško kasnije može biti sanirana.