Mada kozmetički preparati koje koristite za negu svoje kože imaju svojih prednosti, mnogo toga pozitivnog možete da donesete svom licu, ako samo zavirite u svoj kuhinjski ormarić. Današnju temu posvećujemo rutini nege kože lica koja ne zahteva izlazak iz kuće. DIY maske za lice od sastojaka koje imate kod kuće otkriće vam magiju koja se skriva u namirnicama koje inače koristite za jelo, a ne za negu kože.

1. MASKA ZA LICE SA KURKUMOM

Ovaj začin koji svoje mesto pronalazi u gotovo svim savremenim kuhinjama, može u velikoj meri da doprinese lepom i negovanom izgledu vaše kože. On sadrži moćna protivupalna svojstva i ako imate problema sa aknama, on je najbolji način da svoju kožu zaštitite od njih.

Potrebno: kašika kurkume, meda i Aleo Vere.
Priprema: pomešati sve sastojke i naneti na suvu ili vlažnu kožu po izboru. Ostaviti da deluje 15 minuta i temeljno isprati mlakom vodom.

2. MASKA ZA LICE SA BANANOM

Banane su bogate kalijumom, i osim što su sastavni deo vaših omiljenih smoothie-a, one vam mogu doneti i brojne prednosti kada se primenjuju lokalno na koži. Kao dobar izvor vitamina C, biotina i mangana, one hrane vašu kožu i daju joj savršenu zaštitu od spoljašnjih uticaja

Potrebno: jedna zrela banana, med i limunov sok.

Priprema: bananu ispasirati a potom joj dodati kašiku meda i limunov sok. Naneti na lice i pustiti da deluje oko 15 minuta. Potom isprati mlakom vodom.

SVE SASTOJKE IMATE U KUHINJI: 4 fantastične DIY maske za lice koje možete same da napravite
Shutterstock 

3. MASKA ZA LICE SA KAFOM

Većina ljudi dan započinje šoljicom svoje omiljene kafe. A ako ste u potrazi za načinom ubiranja dodatnih prednosti od ovih crnih zrna, napravite od kafe magičnu masku za lice. Kafa je izuzetna po pitanju borbe sa upalnim procesima na licu i vrlo efikasna ako imate problema sa crvenilom.

Potrebno: kašika mlevene kafe (kuvane ili sveže), mleko, limunov sok.

Priprema: pomešati sve sastojke sa ciljem dobijanja guste mase. Naneti na suvu kožu i ostaviti da deluje oko 15 minuta. Temeljno isprati mlakom vodom.

4. MASKA ZA LICE SA AVOKADOM

Svi vitamini i masti zbog kojih je avokado odličan za vaš organizam, daju mu lekovita svojstva i kada je nega kože spolja u pitanju. Ako želite da vašem licu dodate malo više elastičnosti vaš izbor treba da bude avokado.

Potrebno: avokado, voda i med.

Priprema: pomešati četvtinu pasiranog avokada sa vrućom vodom i kašikom meda. Gustu smesu naneti potom na lice i ostaviti da deluje oko 15 minuta. Isprati zatim mlakom vodom.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.