TikTok je sa pravom jedna od najpopularnijih mreža današnjice. Ipak, poslednjih meseci, sve se više spominje u negativnom kontekstu. Ovog puta, na stubu srama je "Silhouette Challenge" koji je trenutno jedan od najpopularnijih na mreži. 

Znate ono - devojke i momci se najpre pokažu u vrećastoj, običnoj odeći, a potom se pojavljuju pod crvenim filterom u seksi kombinaciji ili potpuno nagi, kako zavodljivo plešu uz vrata. Vidi se samo silueta i sve deluje baš seksi. Ali... u tome i jeste problem. 

Nije prošlo mnogo vremena, kada su hakeri našli način da uklone crveni filter sa snimaka, a tutorijale postavili na Youtube. Rezultat - hiljade video priloga žena u kojima su žene kao od majke rođene.

Da li je potrebno da kažemo koliko je ljudi bio zainteresovano za ovo novo saznanje? Što se nas tiče, previše. Učesnicama u ovom izazovu to svakako nije bio cilj da sasvim nage plešu pred celim svetom, ali snimci njihovih izazova, sa skinutim filterom su preplavili sve društvene mreže, od Redita, preko Fejsbuka i Instagrama, pa sve do Tvitera. Ove mreže te snimke još nisu sklonile.

Takođe, brojne učesnice su se pobunile jer Youtube nije uklonio ni tutorijalima za uklanjanje filtera, iako bi navodno to trebalo da urade, ako je verovati pravilniku ove društvene mreže. Može se slobodno reći da Youtube profitira na tuđoj nesreći.

Jedna od učesnica izazova, fotografkinja Kai Li, progovorila je na ovu temu i skrenula pažnju drugim ženama na opasnosti korišćenja ovog filtera.

"Pazite šta imate na sebi, i nikako se ne slikajte potpuno nage!" upozorila je, a ceo snimak i šta je još imala da poruči, možete videti OVDE

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.