Kada je glumica Kejt Blanšet (55) sinoć izašla na crveni tepih za premijeru "The Apprentice", fanovi su bili uvereni da je njena Jean Paul Gaultier haljina posebno dizajnirana da pokaže solidarnost za Palestinu usred trenutnog bombardovanja Gaze od strane Izraela.

Sumnja se pojavila kada je Kejt mahala oko suknje svoje haljine kako bi otkrila neobičnu svetlo zelenu postavu. Zajedno sa crnom prednjom stranom i belim zadnjim delom haljine i crvenim tepihom, jednačina prikazuje boje palestinske zastave.

Kejt Blanšet u haljini u bojama palestinske zastave
IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Drugi ipak nisu bili toliko ubeđeni, ističući da je zadnji deo haljine veoma svetlo roze za razliku od bele.

Kejt je u oktobru bila među 55 holivudskih zvezda koje su potpisale otvoreno pismo predsedniku Džou Bajdenu pozivajući na prekid vatre u Gazi i Izraelu.

„Pozivamo vašu administraciju i sve svetske lidere da odaju počast svim životima u Svetoj zemlji i pozovu i omoguće prekid vatre bez odlaganja – okončanje bombardovanja Gaze i bezbedno oslobađanje talaca“, navodi se u pismu. , koji takođe potpisuju Kristen Stjuart, Hoakin Feniks i Riz Ahmed.

Mesec dana kasnije, Kejt – koja je ambasador dobre volje UN-ove Agencije za izbeglice UNHCR – pozvala je Evropski parlament da ospori „opasan mit“ da svaka izbeglica „kreće ka Evropi“.