Ovo nije prvi put da se zalaže za prava pripadnika LGBT zajednice. Prošle godine bila je Kuma beogradskog Prajda, a tada je bila vrlo odlučna u tome da podrži sve one ljude koji su zbog seksualne orijentacije lišeni određenih prava.

„Mislim da svako ko se bavi kreativnim radom i te kako treba da pokaže i dokaže svoje „ja“ i podeli sa publikom i takve stvari. Prosto da se otvori i da nekako ne oseća bilo kakvu vrstu pritiska, već da bude ono što jeste i da priča glasno o nekim stvarima“, rekla je tada Sara Jo i dodala:

„Srećom, kontaktirali su me za Prajd u trenutku kada sam bila vrlo odlučna po pitanju toga. Shvatila sam da ne želim da ćutim, pogotovo kada sam čula priče svojih prijatelja i neke stvari osetila na svojoj koži. Bila sam spremna na tako nešto”, govorila je svojevremeno pevačica.

I ovoga puta rešila je da svoj uticaj na društvenim mrežama iskoristi na ovaj način. Sara Jo podržala je peticiju za usvajanje zakona o istopolnom partnerstvu i tim povodom objavila nekoliko storija sa karticama na kojima su se nalazili jasni stavovi. Njima je objasnila koje su prednosti zakona o registrovanim istopolnim zajednicama, navodeći da će parovi moći da dele imovinu, ostvare pravo na zajednički stambeni kredit, posećuju jedno drugog u bolnici...

sara-jo-lgbt-podrska-peticija-zakon-izjava
Print Screen/Instagram Sara Jo 

„Ukoliko vas ovo ne žulja, stavite kamenčić u cipelu i prošetajte svetom u kojem zakon o registrovanim istopolnim zajednicama još uvek nije donesen!”, rekla je pevačica.