Ceo Balkan potresla je vest da je juče jedna od najpopularnijih gejmerki i jutjuberki Kristina Kika Đukić izvršila samoubistvo.

Devojka koja je uživala veliku popularnost na mrežama imala je samo 21 godinu, a kako se navodi, ona već duže vreme nije mogla da izdrži pritisak javnosti, niti da se izbori sa negativnim komentarima.

Poslednji snimak na svojoj Jutjub platformi objavila je pre 4 dana, a tada niko nije mogao naslutiti da će doći do tragedije.

U toku dana oglasili su se mnogi njeni prijatelji i oprostili se na mrežama uz potresne reči, a mnoge zvezde poput Jelene Karleuše javno su prokomentarisale nesrećnu situaciju uz reči "da smo svi krivi kao društvo".

- Nije normalno da te vređaju hiljade i hiljade maloumnika bez imena i slike, kojima nikada nisi zlo učinio, niti na senku stao! Nije normalno da se svi sadistički uživaju čitajući i gledajući mrcvarenje žrtve! Bolestno je! Kao društvo smo postali izvitoperena gomila psihopata koje zabavlja tuđa patnja, napisala je Jelena i dodala:

- Mladi su postali surovi, deca pogotovo. Ali jaki isurovi samo pod okriljem lažnih profila na društvenim mrežama. Zato ako je zlostavljač maloletno lice, roditelji koji su dete tako vaspitali moraju da snose posledice i to ozbiljne.

Jelena Karleuša tvrdi da smo svi odgovorni kao društvo.
Instagram 

Sada je tragičnu situaciju prokomentarisala i naša najpoznatija influenserka Zorana Jovanović koja je tokom svih ovih godina i te kako na svojoj koži osetila šta znači biti žrtva bulinga, a njene reči svako bi trebalo da pročita.

Zorana je prokomentarisala samoubistvo Kristine Kike Đukić.
Instagram 

Zorana je započela priču skrinshotovima odvratnih poruka koje su joj stizale svih ovih godina.

Zorana je na svom Instagramu podelila neke od užasnih poruka koje je dobijala tokom godina.
printscreen/instagram 

"Koliko si glupa osoba, kako se se samo provalila sa onom izjavom i stvorila toliki gnev kod ljudi", "Idi ubij se i ne zahagađuj ovaj vazduh nama normalnima", "Nemoj da sam te video u Srbiji, lićno ću te zgaziti kolima...", "Crkni"... i neke mnogo gore stvari... mogle su se pročitati na storiju.

A onda se Zorana obratila svima sa rečima:

- Jedan mladi život je sinoć ugašen, da li zbog poruka koje je dobijala ili nečega drugog, nikada nećemo saznati. Ali umesto što nekoga vređate, pretite smrćz, ulazite u njihovu intimu, nalazite mu mane i mrzite nekoga koga niti poznajete, niti vas njegov život dotiče, razmislite da li umesto da pokvarite nekome dan, kako možete da ga ulepšate.

Zorana se obratila pratiocima na temu bulinga na mrežama.
pritnscreen/instagram 

Potom je dodala:

- Nikada ne znate ko se sa kakvim demonima bori u sebi i da li to što nešto kažete i napišete u datom trenutku može da bude sitnice koja trigeruje nekoga da kaže "e sad mi je dosta, ne mogu više".

Poznata influenserka potom je prokomentarisala i kako stvari izgledaju kada imaš 20, a kako kada ipak prođe neko vreme.

- Izvršiti samoubistvo u 20 godina akada je ceo svet pred tobom je tragično, tužno i ne bi smelo da se dešava. Jer ono što tada ne znamo je da se za godinu, dve, tri i deset tih stvari koje nam tada deluju bezizlazno ni ne sećamo.

Zorana Jovanović tvrdi da vreme leči sve
Print Screen / Instagram 

- Neke traume ostaju ali vreme leči sve i samo se probudiš jedno jutro i ne pomisliš na to, napisala je Zorana, a potom se obratila svima koji imaju neke probleme tog tipa:

- Molim vas, ako iko od mojih pratilaca ima bilo kakve probleme i misli u ovom pravcu da se obrate za pomoć i obećavam da će sve biti u redu. Ako nije, uvek postoji drugo rešenje, ali smrt je kraj svega i odatle nema nazad.

Zorana Jovanović zamolila je pratioce da ne dižu ruku na sebe i da potraže pomoć.
printscreen/instagram 

Zorana je rekla jednu veliku istinu - smrt je zaista kraj svega, te vas zato molimo, ukoliko vi ili bilo ko drugi kog poznajete ima bilo kakve mentalne probleme ili suicidalne misli, da se obrati na SOS telefon klinike "Laza Lazarević" - 011/7777-000. Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.