Poslednjih godina mnogo se priča o plus size modelima, kao i da li zapravo promovišu nezdrav stil života ili ne. Mnoga svetska imena poput Ešli Grejam, Robin Lavli, Tare Lin i drugih, ne libe se da pokažu svoje telo kakvo jeste, sa svim manama i vrlinama, ali ujedno ističu da se trude da žive zdravo i da redovno vežbaju, ali da nije nužno neophodno da budu mršavice da bi bile lepe.

Kada je u pitanju region, i dalje zaostajemo za svetskim trendovima, iako postoje naznanke da će se to uskoro promeniti. Naime, kada je u pitanju plus size, jedna od prvih i ujedno najpoznatijih manekenki na ovim prostorima je Lucija Lugomer iz Hrvatske.

Poznata je po izazovnim fotografijama, ali i zalaganju da se žene prihvate onakve kakve jesu i svakodnevno radi na tome da se sve dame, bez obzira na veličinu, dobro osećaju u svojoj koži.

lucija lugomer je prva plus size manekenka u regionu
printscreen/instagram 

I dok uglavnom Lucija ima naklonost publike i javnosti i svi su složni u oceni da je prelepa, te da joj kilogrami dobro stoje, ipak se neretko susreće sa kritikama i osudama.

No, ova brineta ne da na sebe i glasno i jasno se obračunava se hejterima, te se ne ustručava da odgovori na negativne komentare. Lugomer je potpuno posvećena cilju da promeni atmosferu u društvu i učibi ga prijatnijim mestom za sve žene - bez obzira na veličinu koju nose.

Zalažući se za svoju ideju Lucija se često fotka u golišavim izdanjima, bikinijima, uskoj garderobi i ponosno pokazuje svoje nesavršnosti. Tako je nedavno podelila fotografiju svog struka na kojoj se vidi i njen stomačić, a uz to nije izostala ni moćna poruka.

"Ovo je za sve debelofobične ljude koji pretpostavljaju kakvo je zdravlje ljudi samo tako što ih pogledaju i koji misle da bilo ko iznad određene veličine promoviše gojaznost", napisala je 28-godišnja Hrvatica.

lucija lugomer o objavi svog stomacica
printscreen/instagram 

"Znam da mnoge žene nikada neće smoći snagu i objaviti ovakvu fotku jer su opterećene šta će društvo reći, kako će društvo reagovati... i meni je trebalo, pogotovo sad nakon porođaja, ali sada sa osmehom na licu kažem - nekome će pomoći. Neko će se opustiti. Neko će osetiti da pripada. Neko će ovog leta prvi put obući dvodelni kupaći kostim. A i dalje tvrdim da jednodelnom kupaćem ne fali asplutno ništa", započela je priču na svom storiju Lucija i nastavila:

"Moje telo je moj hram. Bilo je dom za najveće blago ovog sveta. Ali i dalje je moj dom. Volim moje telo i divim mu se jer je prošlo kroz svašta".

lucija lugomer u kupacem
printscreen/instagram 

"Nisam uradila niti jednu jedinu operaciju na sebi krenuvši od usana, obraza, podbratka, grudi, stomaka, bokova... ne znam više šta sve ne. Ne dam da me pokolebaju današnji standardi i ako očekujete drugačije, ovaj profil nije za vašu ekipu. Budite svoji, menjajte šta možete ali znajte da savršenstvo ne postoji, s toga mu ne težite, radije težite balansu... a ja se pitam šta ćemo kada sve to veštačko postane "out" - e onda ta naša autentičnost teško da će moći da se vrati", završila je Lucija sa izlaganjem.

 Podsetimo, Luciju je nedavno javno napao rijaliti učesnik i influenser Neven Ciganović koji ju je optužio da je svoje ime i karijeru sagradila zahvaljujući kilaži.

"Ti si svoje ime izgradila na tih nekoliko desetina kila više i ja to skroz poštujem, kao što poštujem sve druge različitosti", poručio joj je Ciganović.

neven ciganovic kritikovao je kako luciju tako i pevacicu lanu jurcevic
Instagram 

Nedavno je Ciganović kritikovao i pevačicu Lanu Jurčević zbog nekoliko kilograma viška, optužujući je da užasno izgleda, kao i da bi trebalo da smrša, tako da se čini da je pred nama ipak duži put dok barem pojedinci koji imaju javan glas ne shvate da ne možemo svi izgledati isto, te da je lepota zaista u oku posmatrača.