"STIL NEMA VEZE SA VELIČINOM ODEĆE" Ove dve devojke održale su modnu lekciju i poručile da lepota nema okvire

"Osećaj samopouzdanja u svojoj koži, ono je što čini da svi blistaju spolja."

printscreen/instagram/denisemmercedes 

Koliko puta ste se našli u situaciji da ste želeli nešto da kupite ali ste bili mišljenja da vam to neće dobro stajati? Kako to obično biva, često se misli da neki modeli pristaju dobro samo devojkama sa "savršenim" telima.

Međutim, da to nije tako dokazale su dve devojke, najbolje prijateljice, koje su svojim postovima pokazale da veličina ne znači i stil.

Naime, poslednjih meseci, Instagram je preplavljen sjajnim autfitima dve devojke od kojih je jedna mršavija, dok se za drugu može reći da je plus size model. Njih dve nose identičnu odeću čime zaista šalju poruku da lepota dolazi u svim veličinama, oblicima i bojama.

Pokrenule su sjajan izazov na Tik Toku i Instagramu - "Style not size", gde su se fotografisale u istim kreacijama, dokazujući da odeća podjednako dobro izgleda na mršavim i krupnijim damama

Njihovi snimci podigli su veliku prašinu na mrežama, a devojke su brzinom svetlosti postale poznate širom sveta.

Influenserka Denis nosi veličinu 14, a nakon inspirativnih objava, dostigla je preko milion pratilaca na Instagramu. Ona ističe je da joj je ovaj projekat pomogao da podigne svoje samopozdanje i da je posebno zahvalna svojoj prijateljici Mariji (veličina 2) koja ju je naterala da više veruje u sebe i prihvati da lepota dolazi u različitim oblicima.

Njih dve su dokazale da za stil nije potrebno da budete "size zero" ("nulta veličina").

Bitno je kako se vi osećate, a ne šta vam nameće društvo kao "lepo", napisala je Deniz jednom prilikom na Instagramu. 

Kako kažu, sve je počelo tokom 2019. godine, kada su počele da postavljaju fotografije sa identičnim autfitima. Kako su naišle na mahom pozitivne reakcije, nastavljale su sa fotografisanjem. Samo njihov prvi post na Tik Toku, imao je preko milion ipo pregleda.

Deniz je rekla da je njihova ključna poruka "da se oblačite kako želite i da volite svoje telo". Takođe, dodala je da je vreme "da prestanete da se upoređujete sa drugima". Osećaj samopouzdanja u svojoj koži, ono je što čini da svi blistaju spolja.

Ali, takođe su i istakle da poenta nije u tome da ne brinete o svom telu. Mnoge poznate ličnosti koje šire "body postivity", poput manekenke Ešli Grejem, vežbaju i hrane se zdravo, ali ne mogu svi biti mršavi, niti tako treba da bude, pišu na sajtu Bored Panda.

Pogledajte fotografije i uverite se i sami. Jedno je sigurno - sa malo samopouzdanja, nema outfita koji vam neće dobro pristajati!

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši